Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 310.000 χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Το βαρύτερο πλήγμα
Ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν πλέον υπερβεί τα 17,1 εκατομμύρια, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού ανερχόταν σε 310.095 στις 17:26 χθες (τοπική ώρα· 00:26 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.
Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στην υφήλιο σε απόλυτους αριθμούς: καταγράφουν πάνω από το 18% των θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα θύματα ξεπέρασαν τα 300.000 την 14η Δεκεμβρίου. Αυξήθηκαν κατά 10.000 μέσα σε τρεις ημέρες.
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.