Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο άνθρωπος που κρατά το τιμόνι της Ρωσίας εδώ και 20 χρόνια δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αν και η συνταγματική μεταρρύθμιση του δίνει δυνατότητα παραμονής στο Κρεμλίνο ως το 2036!

«Δεν έχω αποφασίσει εάν θα είμαι υποψήφιος ή όχι στις εκλογές του 2024», δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, που δίνει λίγο πριν την αλλαγή του έτους.

Υπενθυμίζεται πως όταν εκπνεύσει η τρέχουσα θητεία του, ο Πούτιν θα έχει συμπληρώσει 24 χρόνια στο τιμόνι της Ρωσίας – τα 20 ως πρόεδρος και τα ενδιάμεσα 4 ως πρωθυπουργός. Μάλιστα, με την πρόσφατη συνταγματική μεταρρύθμιση, απέκτησε τη δυνατότητα και για δύο επιπλέον θητείες στο Κρεμλίνο (θεωρητικά ως το 2036!), έστω κι αν για την ώρα δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το κατά πόσο θα την αξιοποιήσει.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πούτιν αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Δύσης (που βασίζονται και σε δεδομένα επιστημονικής έρευνας) περί δηλητηρίασης του πολιτικού του αντιπάλου, Αλεξέι Ναβάλνι, από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως ο Ναβάλνι δεν είναι αρκετά σημαντικός για να γίνει στόχος δολοφονίας…

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά και «καυτά» θέματα, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία «είναι μη απειλητική και ξεκάθαρη στις προθέσεις της» συγκρινόμενη με τη Δύση. Απευθυνόμενος δε ειδικά στις ΗΠΑ (προφανώς και στον νέο τους πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν), τις κάλεσε να δεχθούν την υπογραφή μιας νέας και ενδιάμεσης συνθήκης START για τα πυρηνικά, διάρκειας ενός έτους και να συμμετέχουν δημιουργικά στις διαπραγματεύσεις.

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο αγωγός Nord Stream II, που μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας από τη Ρωσία στην Γερμανία μέσω της Βαλτικής, θα ολοκληρωθεί παρά τις αντιδράσεις, καθώς απομένουν μόνο 165 χιλιόμετρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr