Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βλ. Πούτιν : Δεν ξέρω  εάν θα είμαι πάλι υποψήφιος το 2024 για την προεδρία

Βλ. Πούτιν : Δεν ξέρω εάν θα είμαι πάλι υποψήφιος το 2024 για την προεδρία

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο άνθρωπος που κρατά το τιμόνι της Ρωσίας εδώ και 20 χρόνια δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αν και η συνταγματική μεταρρύθμιση του δίνει δυνατότητα παραμονής στο Κρεμλίνο ως το 2036!

«Δεν έχω αποφασίσει εάν θα είμαι υποψήφιος ή όχι στις εκλογές του 2024», δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, που δίνει λίγο πριν την αλλαγή του έτους.

Υπενθυμίζεται πως όταν εκπνεύσει η τρέχουσα θητεία του, ο Πούτιν θα έχει συμπληρώσει 24 χρόνια στο τιμόνι της Ρωσίας – τα 20 ως πρόεδρος και τα ενδιάμεσα 4 ως πρωθυπουργός. Μάλιστα, με την πρόσφατη συνταγματική μεταρρύθμιση, απέκτησε τη δυνατότητα και για δύο επιπλέον θητείες στο Κρεμλίνο (θεωρητικά ως το 2036!), έστω κι αν για την ώρα δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το κατά πόσο θα την αξιοποιήσει.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πούτιν αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Δύσης (που βασίζονται και σε δεδομένα επιστημονικής έρευνας) περί δηλητηρίασης του πολιτικού του αντιπάλου, Αλεξέι Ναβάλνι, από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως ο Ναβάλνι δεν είναι αρκετά σημαντικός για να γίνει στόχος δολοφονίας…

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά και «καυτά» θέματα, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία «είναι μη απειλητική και ξεκάθαρη στις προθέσεις της» συγκρινόμενη με τη Δύση. Απευθυνόμενος δε ειδικά στις ΗΠΑ (προφανώς και στον νέο τους πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν), τις κάλεσε να δεχθούν την υπογραφή μιας νέας και ενδιάμεσης συνθήκης START για τα πυρηνικά, διάρκειας ενός έτους και να συμμετέχουν δημιουργικά στις διαπραγματεύσεις.

Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο αγωγός Nord Stream II, που μεταφέρει φυσικό αέριο απευθείας από τη Ρωσία στην Γερμανία μέσω της Βαλτικής, θα ολοκληρωθεί παρά τις αντιδράσεις, καθώς απομένουν μόνο 165 χιλιόμετρα.

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024