Τo πρόγραμμα homellon βασίζεται στη δοκιμασμένη, αποτελεσματική και βραβευμένη μεθοδολογία του Επιταχυντή Δεξιοτήτων #Mellon που υλοποιείται από το 2015 και καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα με 1 στους 2 ωφελούμενους να βρίσκει αξιοπρεπή και βιώσιμη εργασία πριν ακόμη τελειώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για την επανένταξη των αστέγων στην αγορά εργασίας που υλοποιεί η εταιρεία MYTILINEOS  σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση KNOWL Know.

Μέσω του προγράμματος, 52% των ωφελούμενων πλέον εργάζεται, 6 εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν σε επαγγελματικές δεξιότητες που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες θέσεις στην αγορά εργασίας, και 3 άνθρωποι που ζούσαν στο δρόμο ή δομές αστέγων, επέστρεψαν και διαμένουν πλέον σε σπίτια.

Όλες οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν χωρίς καθυστέρηση εν μέσω της πανδημίας, καταγράφοντας 6 μήνες Εντατικής και Εξατομικευμένης Κατάρτισης, από έμπειρους εκπαιδευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εργασιακούς συμβούλους του Δικτύου της Κοινωνικής Επιχείρησης KNOWL.

Συνολικά, προσφέρθηκαν 2.100+ ώρες διδασκαλίας σε τεχνικές, ψηφιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες -είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά- απολύτως εξατομικευμένες στο προφίλ, τις ανάγκες και επαγγελματικές προσδοκίες κάθε ωφελούμενου/ης ατομικά. Παράλληλα, όλοι οι ωφελούμενοι ανέπτυξαν τα προσωπικά τους βιογραφικά σημειώματα και ενισχύθηκαν περαιτέρω μέσω των προσομοιώσεων Συνεντεύξεων με έμπειρα HR στελέχη της αγοράς και άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασία

Το πρόγραμμα απευθύνονταν σε άτομα που στερούνται κατοικίας με προσωρινή διαμονή σε ξενώνες, σε άτιμα με επισφαλείς συνθήκες στέγασης με προσωρινή φιλοξενία εξ ανάγκης, σε άτομα που διαμένουν σε ακατάλληλα καταλύματα και σε άτομα που βρίσκονται στα πρόθυρα της αστεγίας.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία, από το σύνολο των αστέγων αυτή τη στιγμή στη χώρα, το 65% αυτών να είναι νέο-άστεγοι.

Ειδικότερα:

  • 62% είναι Έλληνες,
  • 82% άνδρες
  • 18% γυναίκες και
  • 57% είναι ηλικίας 35-55 ετών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τo πρόγραμμα homellon βασίζεται στη δοκιμασμένη, αποτελεσματική και βραβευμένη μεθοδολογία του Επιταχυντή Δεξιοτήτων #Mellon που υλοποιείται από το 2015 και καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα με 1 στους 2 ωφελούμενους να βρίσκει αξιοπρεπή και βιώσιμη εργασία πριν ακόμη τελειώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr