Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tρόπος ζωής : Πέντε αλλαγές στο πρωϊνό ξύπνημα που εξασφαλίζουν την επιτυχία

Tρόπος ζωής : Πέντε αλλαγές στο πρωϊνό ξύπνημα που εξασφαλίζουν την επιτυχία

Αυτές οι πέντε πρωινές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ώστε να επιτύχετε περισσότερη σαφήνεια και παραγωγικότητα

Πολλοί από εμάς ξεκινούν τη μέρα με ένα ξυπνητήρι, ένα μεγάλο φλιτζάνι καφέ και έναν γρήγορο έλεγχο του email μας.

Αλλά, αν αναλύσετε τις πρωινές συνήθειες των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων, αυτό ακριβώς είναι που δεν κάνουν.

Όπως λέει η Arianna Huffington, «Ένα μεγάλο μέρος της πρωινής μου ρουτίνας, είναι αυτό: όταν ξυπνάω, δεν ξεκινάω τη μέρα κοιτάζοντας το smartphone μου. Αντ ‘αυτού, μόλις ξυπνήσω, παίρνω ένα λεπτό για να αναπνεύσω βαθιά, να είμαι ευγνώμων και να θέσω τις προθέσεις μου για την ημέρα».

Αυτές οι πέντε πρωινές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ώστε να θέσετε περισσότερη σαφήνεια στα «θέλω» σας αλλά και παραγωγικότητα.

Πρωινή συνήθεια #1: Βγάλτε το ξυπνητήρι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos κοιμάται οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Είναι επίσης μεγάλος υποστηρικτής της φυσικής αφύπνισης, χωρίς ξυπνητήρι.

Η Oprah ξυπνά επίσης μόνη της. Στο ημερολόγιο ευεξίας της, εξήγησε πώς ρυθμίζει το εσωτερικό της ρολόι: «Ποτέ δεν έχω ξυπνήσει με ξυπνητήρι, δεν πιστεύω σε αυτά. Είναι …ανησυχητικό το ξυπνητήρι».

«Βάζω την ώρα στο μυαλό μου και ξυπνάω πριν από αυτήν, συνήθως μεταξύ 6:02 και 6:20, επειδή τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα να βγαίνουν έξω εκείνη τη στιγμή». «Η πρώτη μου σκέψη το πρωί είναι, ω, είμαι ζωντανή, ευχαριστώ!».

Πρωινή συνήθεια #2: Μην πίνετε κατευθείαν καφέ

Η πρώτη κίνηση να  παίρνετε ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί μπορεί να φαίνεται λογικό, αλλά οι ειδικοί υγείας λένε ότι το νερό είναι καλύτερο.

Μετά από αρκετές ώρες χωρίς νερό, μια πρώτη δόση νερού μπορεί να ενυδατώσει το σώμα ενώ βοηθά στην πέψη και στον μεταβολισμό.

Το νερό είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό και τα όργανα και οι ιστοί του σώματός σας εξαρτώνται από αυτό. Δεδομένου ότι το σώμα σας χάνει νερό τακτικά, πρέπει να αντισταθμίσετε αυτές τις απώλειες, για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Η ηθοποιός και συγγραφέας Cameron Diaz ακολουθεί πιστά αυτήν την πρακτική: «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας με πολλή ενέργεια», λέει.

«Για μένα, αυτό ξεκινά με το να σηκώνομαι, να βουρτσίζω τα δόντια μου και να πίνω νερό – πίνω ένα λίτρο νερό κατευθείαν».

Ένα δροσιστικό ποτήρι νερό μπορεί να σας αναζωογονήσει και να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο θετικοί και προετοιμασμένοι για την μέρα.

Πρωινή συνήθεια #3: Κινηθείτε

Η πρωινή άσκηση είναι καθημερινή συνήθεια πολλών επιτυχημένων ηγετών. Η ηθοποιός Gwyneth Paltrow, ιδιοκτήτρια της εταιρείας τρόπου ζωής Goop, λέει ότι κάνει γυμναστική κάθε πρωί αφού ελέγξει τα email.

Ο συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς, κάνει πολλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια των πρωινών προπονήσεών του στον διάδρομο παρακολουθώντας DVD ενώ ασκείται, σύμφωνα με τους The New York Times.

Όπως λέει η Niki Leondakis, διευθύνoυσα σύμβουλος των lifestyle γυμναστηρίων πολυτελείας  Equinox, που κάνει τακτικά πρωινή γιόγκα, «πάντα ήξερα ότι πρέπει να είσαι σωματικά υγιής και δυνατός για να είσαι ψυχικά υγιής και ισχυρός. Όλα συνδέονται».

Πρωινή συνήθεια #4: Μειώστε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να έχετε ένα παραγωγικό πρωί είναι να ξεκινήσετε το προηγούμενο βράδυ. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι περνούν τα βράδια τους ετοιμαζόμενοι για την επόμενη μέρα, επειδή απελευθερώνουν τα πρωινά τους για να κάνουν ένα «άλμα» σε μια πιο ουσιαστική δουλειά.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της American Express Kenneth Chenault, τελειώνει τα βράδια του γράφοντας τρία πράγματα που θέλει να ολοκληρώσει την επόμενη μέρα.

Πρωινή συνήθεια #5: Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση

Ο αυτο-προβληματισμός το πρωί μπορεί να σας προετοιμάσει για επιτυχία όλην την ημέρα. Κανείς δεν το ήξερε καλύτερα από τον αείμνηστο Steve Jobs.

Πολύ συχνά, περνάμε τη ζωή μας στον αυτόματο πιλότο, μόνο για να συνειδητοποιήσουμε αργότερα ότι έχουμε χάσει τις αξίες, τους στόχους και τα πάθη μας στην πορεία.

Ο Steve Jobs απέφυγε αυτό το σενάριο ρωτώντας στον εαυτό του ένα θεμελιώδες ερώτημα στον καθρέφτη κάθε πρωί: «Εάν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που πρόκειται να κάνω σήμερα; Εάν η απάντηση είναι όχι για πάρα πολλές ημέρες στη σειρά, ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω κάτι».

Αυτή η τεχνική αυτογνωσίας δείχνει την ιδιοφυΐα του. Φανταστείτε ότι ξυπνάτε κάθε πρωί, δε θέλετε να πάτε στη δουλειά σας και αισθάνεστε έτσι για μήνες ή χρόνια στο τέλος. Εάν απαντάτε όχι σε αυτήν την ερώτηση μέρα με τη μέρα, είναι πιθανό να αλλάξετε καριέρα.

Οι συνεπείς πρωινές συνήθειες θέτουν τον τόνο για μια παραγωγική μέρα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα επιτύχετε πιο υψηλά επίπεδα επιτυχίας από ποτέ.

Πηγή: ENTREPRENEUR

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024