Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία : Η Ελλάδα θα μας δώσει μέρος από την πρώτη παρτίδα των εμβολίων της

Βόρεια Μακεδονία : Η Ελλάδα θα μας δώσει μέρος από την πρώτη παρτίδα των εμβολίων της

Η Ελλάδα μας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι θα δώσει στη χώρα μας μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα παραλάβει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φιλίπτσε.

Η Ελλάδα μας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι θα δώσει στη χώρα μας μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα παραλάβει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φιλίπτσε.

Με τον έλληνα υπουργό Υγείας

Το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας διαπραγματεύεται μέσω τριών μηχανισμών την προμήθεια περισσότερων από 800 χιλιάδων εμβολίων κατά της Covid-19 και ήδη την Παρασκευή η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι μέρος της πρώτης αποστολής εμβολίων που θα φθάσουν στην Αθήνα θα δοθεί στη χώρα μας, είπε ο Βένκο Φιλίπτσε.

«Την Παρασκευή λάβαμε επιβεβαίωση από την Ελλάδα. Είχα μια συνομιλία με τον έλληνα υπουργό Υγείας, ο οποίος μετά τη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ότι από την πρώτη τους ποσότητα, η οποία θα φτάσει στην Αθήνα για τον πληθυσμό τους, μια ποσότητα θα διατεθεί για εμάς» τόνισε ο υπουργός Υγείας της γείτονος.

O υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας στο δημοσίευμα του Sitel TV

«Χρησιμοποιούμε σχεδόν όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού Covax, που ήταν ο πρώτος διαθέσιμος σε εμάς, και φυσικά μέσω αυτών των άμεσων συμφωνιών άλλων κρατών μελών της ΕΕ για την παροχή ορισμένης ποσότητας εμβολίων για εμάς», πρόσθεσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sitel TV της χώρας του.

«Την περασμένη εβδομάδα καταβάλλαμε την προκαταβολή για το εμβόλιο κατά της Covid-19, ως τραπεζική εγγύηση αποπληρωμής του συνολικού ποσού αγοράς 833.000 εμβολίων, για περίπου 400.000 πολίτες» εξήγησε ο Βένκο Φιλίπτσε.

Μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης

«Εκτός από αυτήν την αγορά μέσω του μηχανισμού Covax, πραγματοποιήθηκε άμεση επαφή με την Pfizer και την Astra Zeneka. Ο τρίτος μηχανισμός είναι μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια εμβόλια για τα κράτη μέλη και 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για ευρωπαϊκές χώρες εκτός της ένωσης.

»Υποβάλαμε αίτηση για 800.000 δόσεις και από αυτές τις 100 εκατομμύρια δόσεις. Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες», κατέληξε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024