
Κοροναϊός : Βροχή τα πρόστιμα σε καταστήματα και ιδιώτες για παράβαση των μέτρων
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Τρίτη 15.12.2020 συνολικά 64.151 ελέγχους και κατέγραψαν 1.682 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Τρίτη 15.12.2020 συνολικά 64.151 ελέγχους και κατέγραψαν 1.682 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 533.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δύο (2) επιχειρήσεις. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.674).
Κυριότερες παραβάσεις:
1. Μη χρήση μάσκας
2. Μη νόμιμη μετακίνηση
3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε οκτώ (8) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
2. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 15.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράβαση αναστολής πώλησης εμπορευμάτων των οποίων η πώληση έχει ανασταλεί, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
3. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράβαση αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε internet cafe για παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Πελοποννήσου.
5. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .
6. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
7. Επιβλήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο 1.000€ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την χρήση ανελκυστήρων (τρία άτομα) σε κλινική στην Περιφέρεια Αττικής.
8. Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ σε πολίτες για μη τήρηση των όρων περιορισμού της κυκλοφορίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
Κλήσεις στο 1520:
Το 1520 δέχτηκε συνολικά τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιες δέκα έξι (4.516) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
- Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Το Ελ. Βενιζέλος έχει φτάσει στο μάξιμουμ – Οι ελλείψεις που οδηγούν σε καθυστερήσεις
- Ιπποτική κίνηση του Βινίσιους: Διέκοψε τη συνέντευξη του Χάαλαντ για να τον αγκαλιάσει (vid)
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις για τις πιέσεις στο σύστημα εναέριας κυκλοφορίας
- H ΑΙ αναπτύσσεται ανεξέλεγκτη – Έκθεση του ΟΗΕ προειδοποιεί για καταστροφικούς κινδύνους
- Μέσι, Εμπαπέ και Χάαλαντ σκοράρουν και γράφουν ιστορία στο Μουντιάλ (vid)
- Προγραμματικές Συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών


