Με άνοδο κοντά στο 2% το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου
Η αγορά έχει διασπάσει τα επίπεδα των 800 μονάδων με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές
Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ακολουθώντας την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες ενισχύονται μετά τη χθεσινή άνοδο στη Wall Street, εν μέσω προσδοκιών για νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.
Η αγορά έχει διασπάσει τα επίπεδα των 800 μονάδων με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 801,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,78%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,46 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,70%.
Κέρδη καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Alpha Bank (+4,90%), της Eurobank (+3,63%), της Εθνικής (+3,59%), της Πειραιώς (+3,01%) και της Coca Cola HBC (+2,47%).
Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,84%) και των Τροφίμων (+2,44%).
Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 7 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Fieratex +10,29% και Inform Λύκος +5,62%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Μύλοι Κεπενού -5,15% και Epsilonet -2,11%.
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442