Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τη λειτουργία των εκκλησιών τις γιορτές

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τη λειτουργία των εκκλησιών τις γιορτές

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Δεν θα ανοίξουν οι ιεροί ναοί για τους πιστούς τις ημέρες των εορτών με εξαίρεση ανήμερα τα Χριστουγέννων και των Φώτων όπου και θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί.

Αυτό επεσήμανε ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνομιλία που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση  προβλέπεται το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο.

Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης που σχετίζονται με τη λειτουργία των  εκκλησιών την περίοδο των εορτών.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024