Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκοπεία στη Ρόδο: Ποιος είναι ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Ποιος είναι ο 35χρονος γραμματέας του προξενείου

Την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση του 35χρονου υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο, στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής και Ρόδου, που χειρίζονται τη δικογραφία.

Από τον Αύγουστο είχαν τεθεί σε παρακολούθηση οι δύο Ελληνες μουσουλμάνοι από τη Θράκη που βρίσκονται στη Ρόδο και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με τη dimokratiki, την Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση του 35χρονου υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο, στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής και Ρόδου, που χειρίζονται τη δικογραφία.

Σημειώνεται ότι η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ.

Τους αποδίδονται οι κατηγορίες της παράβασης του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία και η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, με την περαίωση της, για να αξιολογηθούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και να ασκηθούν διώξεις για τα περαιτέρω.

Ο προξενικός υπάλληλος ζει στη Ρόδο εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν δίπλα στον Τούρκο πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις στο νησί και συχνά είχε το ρόλο του διερμηνέα του. Στο παρελθόν η συμπεριφορά του είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη μουσουλμανική κοινότητα στη Ρόδο.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και των δυο κατηγορούμενων, έχουν βρεθεί υπολογιστές, κινητά και τέσσερα κλειδωμένα usb που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να αποκαλύψουν και νέα στοιχεία.

Στο σπίτι του 35χρονου μάλιστα εκτός από τέσσερις υπολογιστές βρέθηκαν και οκτώ τηλέφωνα, κάποια από τα οποία πάντως δεν είναι λειτουργικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», περιέγραψε στους επιτελείς της ΕΛΑΣ που διενήργησαν την έρευνα, πως είχε γνωρίζει τον 35χρονο σε κοινωνική εκδήλωση στην Ρόδο με άλλα άτομα από την Κομοτηνή και πως στην πορεία τον «στρατολόγησε» για να του παρέχει πληροφορίες και να φωτογραφίζει κατά την διάρκεια της τρέχουσας κρίσης στο Αιγαίο με την Τουρκία τις κινήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως οχυρωματικές θέσεις όσο και κινήσεις πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίες κατέληγαν στους ενδιαφερόμενους της αντίπερα όχθης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024