Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Europa League

Ο Ολυμπιακός έμαθε τις 16 ομάδες, από τις οποίες θα προκύψει η αντίπαλός του στους «32» του Europa League, στην κλήρωση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (14/12).

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και μετά τον Ιανουάριο, αφού προκρίθηκε στους «32» του Europa League, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν την τρίτη θέση στον όμιλό τους στο Champions League και μαζί το εισιτήριο για τους «32» του Europa League, ενώ αντίθετα οι δύο Δικέφαλοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της Δευτέρας θα βρεθεί στους ανίσχυρους και θα πάρει αντίπαλο από τους ισχυρούς, στους οποίους βρίσκονται οι 12 πρώτοι των ισάριθμων ομίλων του Europa League και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες από χθες ήδη γνώριζαν τις 9 από τις 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα και μέσα από αυτές οποίες θα προκύψει ο αντίπαλός τους, ενώ απόψε μετά την ολοκλήρωση της φάσης των «64» του Europa, έγιναν γνωστές οι άλλες 7.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός στους «32» θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπριζ, Άγιαξ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, οι οποίες πέρασαν στο Europa μέσω του Champions League ή μία εκ των Ρόμα, Άρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Χόφενχαϊμ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Αϊντχόφεν, Ρέϊντζερς, Νάπολι, Μίλαν, Λέστερ και Τότεναμ, που τερμάτισαν στην πρώτη θέση στον όμιλό τους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αποφεύγει ομάδες όπως οι Γιουνγκ Μπόις, Μόλντε, Σλάβια Πράγας, Μπενφίκα, Γρανάδα και Σοσιεδάδ.

Η κλήρωση αναμένεται να διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει μια καλή πορεία στο Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ως στόχο την ευρωπαϊκή καταξίωση μέσω του Europa και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν μετά το ματς με την Πόρτο.

Τόσο ο Γιάν Εμβιλά, όσο και ο Παπέ Αμπού Σισέ, τόνισαν ότι οι ίδιοι και οι συμπαίκτες τους θέλουν να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση και να κάνουν περήφανο τον κόσμο του συλλόγου. Μια ακόμα σεζόν που ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και μετά την αλλαγή του χρόνου, με τους Πειραιώτες να είναι έτοιμοι για μια ακόμα μεγάλη πρόκληση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 32 θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2021 και το δεύτερο στις 25 του ίδιου μήνα.

A-Z: all the teams going into Monday’s #UELdraw 🙌

If you had to pick the Final now, who would you choose? 🤷‍♂️ #UEL

Posted by UEFA Europa League on Thursday, December 10, 2020

Αναλυτικά τα δύο γκρουπ στην κλήρωση της Δευτέρας

Iσχυροί
Γιουνάιτεντ
Μπριζ
Σαχτάρ
Αγιαξ
Ρόμα
Αρσεναλ
Λεβερκούζεν
Ρέιντζερς
Αϊντχόφεν
Νάπολι
Λέστερ
Μίλαν
Βιγιαρεάλ
Τότεναμ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Χόφενχαϊμ

Aνίσχυροι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ντιναμό Κιέβου
Κράσνονταρ
Σάλτσμπουργκ
Γιούνγκ Μπόις
Μόλντε
Σλάβια Πράγας
Μπενφίκα
Γρανάδα
Σοσιεδάδ
Μπράγκα
Λιλ
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αντβέρπ
Βόλφσμπεργκ
Ερυθρός Αστέρας

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024