Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ : Προφανή τα ψέματα του κ. Τσίπρα για το σπίτι στο Σούνιο

ΝΔ : Προφανή τα ψέματα του κ. Τσίπρα για το σπίτι στο Σούνιο

Η ΝΔ αναφέρει ότι «τα ψέματα που έχει πει ο κ. Τσίπρας για τη βίλα στο Σούνιο είναι τόσο προφανή, ώστε όσο τα επαναλαμβάνει, τόσο περισσότερο εκτίθεται

«Κύριε Τσίπρα, μην προσπαθείτε να φορτώσετε σε άλλους προβλήματα που προκαλείτε ο ίδιος στον εαυτό σας. Με την σημερινή απολογία σας αποδείξατε και πάλι ότι κατοικείτε στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζετε στη βίλα της υποκρισίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η ΝΔ αναφέρει ότι «τα ψέματα που έχει πει ο κ. Τσίπρας για τη βίλα στο Σούνιο είναι τόσο προφανή, ώστε όσο τα επαναλαμβάνει, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Ευρισκόμενος σε παράκρουση τα επανέλαβε και σήμερα« και προσθέτει:

«Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του, δέχθηκε να ανακαινίσει ο ίδιος τη βίλα του και ύστερα να του τη νοικιάσει. Δέχτηκε, μάλιστα, να ξοδέψει για τις επισκευές περισσότερα από όσα θα περιμένει να εισπράξει από τα ενοίκια στα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το σπίτι είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατομμύρια ευρώ!».

Τέλος η ΝΔ, υποστηρίζει ότι «όσο για τη δικαιολογία ότι 500 ευρώ το μήνα αντιστοιχούν, σήμερα, σε μία παραθεριστική κατοικία 141 τετραγωνικών, με ένα στρέμμα κήπου και μπροστά στη θάλασσα, τι να σχολιάσει κανείς. Αρκεί μια ματιά στις τρέχουσες τιμές του Σουνίου για να ξεσπάσει σε γέλια με τα αστεία επιχειρήματα του κ. Τσίπρα».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Είναι, μάλιστα, τόσο εθισμένος στο θράσος και τόσο στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις, ώστε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη, ζητώντας να μιλήσει για το ενοίκιο που πληρώνει εκείνος στο δικό του σπίτι. Όταν είναι γνωστό από το Πόθεν Έσχες ότι η κατοικία του πρωθυπουργού αποκτήθηκε το 1997, επτά χρόνια πριν μπει στην πολιτική. Και, βεβαίως, είναι δηλωμένο από την πρώτη στιγμή».

Τσίπρας : Δεν έχω να κρύψω τίποτα

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Ant1 εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη .

«Οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν απαντήσεις και να ελέγχονται. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ επέλεξαν, ενώ έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα, να μιλήσουν για την εξοχική κατοικία, την οποία νοικιάζω. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στον λαϊκισμό όταν στριμώχνεται. Το έχει κάνει και προ καιρού η Νέα Δημοκρατία, με αναφορές για σχέσεις του πατέρα μου με την Χούντα, χωρίς να μπορεί να αποδείξει τίποτα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν για δέκα χρόνια προς πώληση και ουσιαστικά ήταν ανεκμετάλλευτο».

«Είναι ένα σπίτι σε μια περιοχή με παραθεριστικές κατοικίες που συνήθως ενοικιάζονται με την σεζόν. Όσο ήμουν πρωθυπουργός ενοικίαζα με 1.200 ευρώ τον μήνα για τρεις μήνες και τώρα δίνω 6.000 ευρώ για όλη την σεζόν και όλα τα στοιχεία είναι στην δημοσιότητα, δεν κρύβω τίποτα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, του προτάθηκε το εν λόγω σπίτι από ιδιοκτήτη ταβέρνας της περιοχής και έτσι έμαθε για το σπίτι και τον ιδιοκτήτη της. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του ανέφερε ότι απορεί που «ένας πρώην Πρωθυπουργός θα έμενε σε εκείνο το σπίτι, στο οποίο δεν είχε μείνει ούτε ο ίδιος» και μάλιστα του είπε ότι καθώς δεν είχε μεγάλη ανάγκη για να πουλήσει το σπίτι, θα μπορούσε να κάνει μία ανακαίνιση και να συναφθεί μισθωτήριο για 3-4 χρόνια για να μείνει στο σπίτι ο πρώην πρωθυπουργός και η οικογένεια του.

Να δώσει στοιχεία

«Την επόμενη φορά που θα ενοικιάσω σπίτι, θα πάρω μαζί μου τον κ. Μητσοτάκη και το Γραφείο Τύπου της ΝΔ» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να «δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ενοίκια του σπιτιού όπου διαμένει στον Λυκαβηττό, γιατί δεν μένει σε κανένα από τα σπίτια που κατέχει ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Ξέρετε, στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί. Θα δώσει στην δημοσιότητα τα ενοίκια και τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Μητσοτάκη και τα 31 ακίνητα που διαθέτει και τα ενοίκια για αυτά, καθώς η οικογένεια του δεν έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο από την πολιτική. Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης τα στοιχεία για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες, ενώ μιλάνε για το δικό μου 500 εύρω και εάν έπρεπε να είναι 1000 ευρώ. Ξέρετε, ένας Πρωθυπουργός που χρωστάει 1,5 εκ. ευρώ στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος Πρωθυπουργός. Θα δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «εμείς θα φέρουμε στην Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει στους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο τον δανεισμό του, αλλά και την πορεία του χρέους του και τις ρυθμίσεις που έχει κάνει. Θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη να την ψηφίσει. Διότι ξέρετε, ένας από τους τρόπους ξεπλύματος χρήματος είναι οι συνεχείς ρυθμίσεις δανεισμού».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024