Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης προϋπολογισμός, ο οποίος αφαιρεί περίπου οκτώ εκατομμύρια δολάρια από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, ποσό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση προγραμμάτων πρόληψης της βίας.

Ωστόσο, θα διατηρήσει ακέραια τα προβλεπόμενα επίπεδα στελέχωσης της αστυνομίας που επιθυμεί ο Δήμαρχος, προκειμένου να αποφύγει ένα βέτο εκ μέρους του.

Ο Δήμαρχος, Τζέικομπ Φρέι, ο οποίος έχει απειλήσει με βέτο ολόκληρο τον προϋπολογισμό σε περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο υλοποιούσε τα σχέδιά του για περικοπές στη στελέχωση της αστυνομίας, δήλωσε ότι η ψήφισή του αποτελεί μια καθοριστική στιγμή για την πόλη, η οποία βιώνει υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, εν μέσω αιτημάτων για περικοπή στη χρηματοδότηση της αστυνομίας, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μάη.

«Όλοι μοιραζόμαστε ένα βαθύ και ειλικρινή σεβασμό για το ρόλο που διαδραματίζει η τοπική μας κυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού της πόλης μας» δήλωσε ο Φρέι. «Και σήμερα έχουμε καλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Μινεάπολης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αρχικά είχε εγκρίνει πρόταση για περικοπές που θα κατέβαζαν τον αριθμό των αστυνομικών του Τμήματος στους 750 αστυνομικούς, από τους 888 σήμερα, ξεκινώντας από το 2022. Ωστόσο, άλλαξαν πορεία χθες βράδυ, αφού ο Δήμαρχος αποκάλεσε την πρότασή του «ανεύθυνη». Το Συμβούλιο, με οριακή πλειοψηφία 7 έναντι 6 αποφάσισε να αφήσει τον ίδιο αριθμό υπηρετούντων αστυνομικών.

«Απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε έναν προϋπολογισμό ο οποίος εκπροσωπεί έναν συμβιβασμό, αλλά και ένα μεγάλο βήμα μπροστά για ένα περισσότερο συμπονετικό και αποτελεσματικό μέλλον στον τομέα της Ασφάλειας» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Στιβ Φλέτσερ, συν-συγγραφέας της πρότασης της μείωσης προσωπικού της Αστυνομίας. Δήλωσε επίσης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει περισσότερη δουλειά να κάνει και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να παραμένουμε κολλημένοι στο παρελθόν».

Οι υποστηρικτές ονομάζουν το σχέδιο «Ασφάλεια για όλους», η τελευταία έκδοση του κινήματος «defund the police» (στερήστε κονδύλια από την αστυνομία), που εμφανίστηκε μετά τον θάνατο του Φλόιντ.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση του σχεδίου αστυνόμευσης της πόλης ύψους 179 εκατ. δολαρίων κατά οκτώ εκατομμύρια, τα οποία προορίζονται για ομάδες στήριξης της ψυχικής υγείας, πρόληψης της βίας και άλλες πρωτοβουλίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr