Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεχόμενα : Ετοιμάζονται να δώσουν χιλιάδες νέες υπηκοότητες

Κατεχόμενα : Ετοιμάζονται να δώσουν χιλιάδες νέες υπηκοότητες

Για 8.000 άτομα που περιμένουν να πάρουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους, έκανε λόγο ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα Ερχάν Αρικλί.

H δήλωση του Ερχάν Αρικλί στην τηλεόραση Ντιαλόγκ για 8.000 άτομα που περιμένουν να πάρουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους προβλήθηκε χθες από αρκετές τουρκοκυπριακές εφημερίδες ως «σινιάλιο» για την παραχώρηση νέων «υπηκοοτήτων» μόλις αναλάβει η νέα «κυβέρνηση».

Στην ατζέντα

Το θέμα, είπε στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην εν λόγω εκπομπή ο κ. Αρικλί, θα το θέσουν στην ατζέντα.

Επανερχόμενος χθες σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) και πλέον «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» (και ένας εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ), ανέφερε ότι από τις 8.000 οι 3.000 είναι άτομα που έχουν συνάψει γάμο με πολίτες του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα δε με το πρωτόκολλο της νέας «κυβέρνησης», θα προχωρήσουν – όπως είπε – στην ετοιμασία νέας νομοθεσίας που θα ρυθμίσει μόνιμα το θέμα των «υπηκοοτήτων».

Εξάλλου, ο επίσης «βουλευτής» του ΚΑ, Μπερτάν Ζάρογλου (ΣΣ: ο ίδιος πήρε την «υπηκοότητα» ενώ ήταν φοιτητής σε «πανεπιστήμιο» στα κατεχόμενα) σε δήλωσή του χθες σε τηλεοπτική επίσης εκπομπή ανέφερε ότι θα αλλάξουν τη «νομοθεσία» για τις «υπηκοότητες» γιατί αυτό είναι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας».

«Η χώρα θα γίνει άνω κάτω»

Αντιδρώντας προχθές στις δηλώσεις Αρικλί, ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι η νέα «κυβέρνηση» πρέπει να οδηγήσει τη «χώρα» σε «εκλογές» λέγοντας ότι αν δοθούν νέες «υπηκοότητες», γίνουν νέες προσλήψεις στο «δημόσιο», προκηρυχθούν νέες προσφορές, γίνουν νέες διανομές οικοπέδων σε βιομηχανικές ζώνες, «αυτή η χώρα πλέον θα γίνει άνω κάτω».

Αισθάνεται δικαιωμένος για το θέμα της έλλειψης εμπιστοσύνης στο οποίο είχε αναφερθεί όταν γίνονταν οι προσπάθειες σχηματισμού τετρακομματικής «κυβέρνησης», πρόσθεσε, αφού φαίνεται ότι υπήρξε επιχείρηση, όπως είπε, για σχηματισμό της «κυβέρνησης μειοψηφίας» και οι τρεις παραιτήσεις «βουλευτών» από το Κόμμα του Λαού απέδειξαν ότι είχε δίκιο.

Πηγή: philenews/KΥΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024