Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν : Πυρ και μανία ο τούρκος πρόεδρος για το ρατσιστικό σχόλιο στον αγώνα Παρί - Μπασάκσεχιρ

Ερντογάν : Πυρ και μανία ο τούρκος πρόεδρος για το ρατσιστικό σχόλιο στον αγώνα Παρί – Μπασάκσεχιρ

Πυρ και μανία είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασάκσεχιρ, στα πλαίσια του αγώνα των δύο ομάδων για το Champions League

Πυρ και μανία είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter τοποθετήθηκε για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασάκσεχιρ, στα πλαίσια του αγώνα των δύο ομάδων για το Champions League.

Ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος είναι ουσιαστικά δημιουργός της Μπασάκσεχιρ, πήρε θέση για τη ρατσιστική επίθεση στον βοηθό προπονητή της ομάδας, Πιέρ Γουεμπό.

«Καταδικάζω απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση που δέθηκε ο βοηθός προπονητή της Μπασάκσεχιρ Πιέρ Ουεμπό από διαιτητή της αναμέτρησης» ανέφερε στο Twitter ο τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι η UEFA θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είμαστε όλοι άνευ όρων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς της ζωής» συμπλήρωσε.

Τι συνέβη στο Παρίσι

Το εξοργιστικό αυτό περιστατικό συνέβη στο Παρίσι. κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασακσεχίρ για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι τούρκοι αποχώρησαν από το ματς στο 22ο λεπτό, λόγω ρατσιστικού σχολίου του 4ου διαιτητή.

Πιο συγκεκριμένα, ο βοηθός προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιερ Γουεμπό, εξοργίστηκε υποστηρίζοντας πως κάποιος τον αποκάλεσε «νέγρο», κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Λίγα λεπτά αργότερα οι άνθρωποι της Μπασακσεχίρ κατηγόρησαν τον 4ο διαιτητή, Σεμπάστιαν Κολτέσκου πως εκείνος έβρισε με τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό, τον Πιερ Γουεμπό και κατόπιν τον απέβαλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού διακοπεί το παιχνίδι, οι άνθρωποι των δυο ομάδων μαζί με τον διαιτητή είχαν διαβουλεύσεις για το τι έχει συμβεί, όμως οι Τούρκοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, λόγω του ρατσιστικού σχολίου του 4ου διαιτητή.

Προτού η Μπασακσεχίρ φύγει για τα αποδυτήρια ο Ντεμπά Μπα πλησίασε τους παίκτες της Παρί για να τους εξηγήσει τι συνέβη και ήταν κι αυτός έξαλλος, με τον Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ να δείχνουν να κατανοούν απόλυτα την απόφαση των Τούρκων να αποχωρήσουν.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024