Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντομινίκ Στρος Καν : Ντοκιμαντέρ έγινε το ροζ σκάνδαλο με την καμαριέρα

Ντομινίκ Στρος Καν : Ντοκιμαντέρ έγινε το ροζ σκάνδαλο με την καμαριέρα

Στο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», περιλαμβάνονται μαρτυρίες και αναλύσεις της δημοσιογράφου Raphaëlle Bacqué, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα Le Monde. Στο ντοκιμαντέρ της θα μιλήσει και η ίδια η καμαριέρα Nafissatou Diallo, αλλά όχι ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ντοκιμαντέρ σχετικά με το σκάνδαλο Sofitel στο οποίο ενεπλάκη ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, είναι διαθέσιμο στο Netflix από τις 7 Δεκεμβρίου.

Στο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», περιλαμβάνονται μαρτυρίες και αναλύσεις της δημοσιογράφου Raphaëlle Bacqué, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα Le Monde. Στο ντοκιμαντέρ της θα μιλήσει και η ίδια η καμαριέρα Nafissatou Diallo, αλλά όχι ο ίδιος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 14 Μαΐου του 2011 κατηγορήθηκε για τον βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης. Το δικαστήριο είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της καμαριέρας, με την οποία ο Στρος Καν έκλεισε μία οικονομική συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2012 για να κλείσει η υπόθεση.

Ακολούθως, ο απολύθηκε από το ΔΝΤ και έκλεισε η πολιτική του καριέρα στη Γαλλία. Από τότε δεν έπαψε να απασχολεί τις Αρχές και τα ΜΜΕ, αφού κατηγορήθηκε για προαγωγός, αφού φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα που διοχέτευε ιερόδουλες σε οίκο ανοχής της πόλης Λιλ, στη Γαλλία.

«Ήρθε η ώρα να μιλήσω»

Με δύο tweets που ανήρτησε στις 4 Δεκεμβρίου 2020, στα αγγλικά και στα γαλλικά, τα οποία συνοδεύονται από ένα σκοτεινό πορτρέτο του, ο Ντομινίκ Στρος Καν ανακοινώνει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για το οποίο έχει συμφωνήσει ο ίδιος. «Για πρώτη φορά, δέχτηκα σε ένα ντοκιμαντέρ να μιλήσει για όλη την προσωπική και πολιτική μου ιστορία, από την γαλλική πολιτική ως τις διεθνείς σφαίρες. Αυτή η ταινία, η οποία προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή, ζωντανεύει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου. Θα παίξει το φθινόπωρο 2021», γράφει.

«Ποτέ δεν είπα την δική μου άποψη για γεγονότα που με ανάγκασαν να αποσυρθώ από την πολιτική, άλλοι τα αφηγήθηκαν αντ’ εμού, βασισμένοι σε άρθρα εφημερίδων, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα. Ήρθε η ώρα να μιλήσω».

Όπως και να έχει, η αποκάλυψη του σκανδάλου, όχι μόνο ανάγκασε τον Ντομινίκ Στρος Καν να αφήσει το τιμόνι του ΔΝΤ, αλλά ήταν και ο επιθανάτιος ρόγχος της πολιτικής ζωής του και στη Γαλλία, από την οποία εξοστρακίστηκε ενώ ήταν έτοιμος να γίνει ο επόμενος κάτοικος του «Μεγάρου των Ηλυσίων».

Το ντοκιμαντέρ, μέσα από τέσσερα ωριαία επεισόδια, εστιάζει στην Ναφισάτου Ντιάλο, τη βασική πρωταγωνίστρια του σεξουαλικού σκανδάλου, η οποία έγινε η σπίθα που άναψε τη θρυαλλίδα του πολιτικού θρίλερ που ακολούθησε.

«Όπως κάθε Σάββατο, φόρεσα τη στολή μου, πήρα τον καφέ μου και ξεκίνησα τη δουλειά. Πριν ακόμη φτάσω στο δωμάτιο, είδα έναν υπάλληλο να βγαίνει με έναν δίσκο. Τον ρώτησα: «Είναι αναχώρηση;». Μου απάντησε πως ναι… Χτύπησα την πόρτα και επανέλαβα: «Υπηρεσία δωματίου» τρεις φορές. Κανείς δεν μου αποκρίθηκε. Χρησιμοποίησα το κλειδί μου. Άνοιξα την πόρτα… Η σουίτα ήταν τεράστια. Μπήκα και δεν παρατήρησα ούτε βαλίτσες ούτε τίποτα. Στο γραφείο δεν υπήρχε υπολογιστής. Τίποτα. Αυτός ο άνδρας ήρθε προς το μέρος μου. Γυμνός» περιγράφει στο ντοκιμαντέρ η Ντιάλο.

«Μου έβαλε το χέρι στο στήθος»

«Μου έβαλε τα χέρια του στο στήθος μου και μου είπε «Μη λυπάστε». Με έσπρωξε στο εσωτερικό της σουίτας, κοντά στο μπάνιο. Επιχείρησε να κατεβάσει το εσώρουχό μου, αλλά τον σταμάτησα. Κρατούσα τη φούστα μου και εκείνος με… με χούφτωσε. Είχα τρομοκρατηθεί. Του είπα να σταματήσει. Ήθελα να τον απωθήσω και να το βάλω στα πόδια όταν με έσπρωξε δυνατά στο πάτωμα. Έπεσα με το αριστερό χέρι και τον ώμο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Περίμενα να κάνει ό,τι ήθελε. Μετά από όλα αυτά ήμουν συντετριμμένη. Ένιωθα βρόμικη. Όλα ήταν λερωμένα. Τράπηκα σε φυγή».

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, αν και ήθελε να ξεπλύνει το στόμα της μετά τον βιασμό, τη συμβούλεψαν να μην το κάνει και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. «Δεν ήθελα να πάω στο νοσοκομείο, δεν ήθελα να χάσω τη δουλειά μου. Τα όνειρά μου έκαναν φτερά. Δεν πίστευα ποτέ πως εκείνη θα ήταν η τελευταία μου μέρα σε εκείνη τη δουλειά» ανέφερε.

«Έλεγαν πως επρόκειτο να γίνει Πρόεδρος της Γαλλίας. Δεν ήξερα καν πως ήταν Γάλλος. Σκέφτηκα πως ήταν ένας λευκός Αμερικανός. Όταν το άκουσα, ούρλιαξα. Έβαλα τα κλάματα. Οι ισχυροί μπορούν να κάνουν τα πάντα» συνέχισε η καμαριέρα, για τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως ο άνδρας που της επιτέθηκε ήταν ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024