Πέτσας για Τουρκία : Δεν μπορεί να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα χώρας της ΕΕ
Στο τραπέζι, όπως είπε, παραμένει η πρόταση Μητσοτάκη για την πολιτική και ηθική υποχρέωση της Ευρώπης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει στις 10 και 11 Δεκεμβρίου έστειλε η κυβέρνηση μέσω του Στέλιου Πέτσα.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το μήνυμα της Ελλάδας είναι σαφές. «Δεν μπορεί μία χώρα που δηλώνει ότι θέλει να είναι στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα χώρας της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα στις επαφές που είχε με ξένους ηγέτες αναφερόταν στην ανάγκη για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
Στο τραπέζι, όπως είπε, παραμένει η πρόταση Μητσοτάκη για την πολιτική και ηθική υποχρέωση της Ευρώπης για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.
- Ηράκλειο: Τροχαίο με ΙΧ που παρέσυρε πεζή και καρφώθηκε σε βιτρίνα καταστήματος
- Ο Μπαζίνας είναι από τα πιο «hot» ονόματα του καλοκαιριού – Η πρόταση του ΠΑΟΚ και το ενδιαφέρον των «αιωνίων»
- Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι τόσο δύσκολο το πέρασμα να «ανοίξει» με στρατιωτικά μέσα
- Πώς να «χακάρετε» το σώμα σας για τον τέλειο ύπνο
- Γιατί δεν διαβάζω δημοσκοπήσεις
- Το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα 101 χρόνια του συλλόγου (pic)
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στο κέντρο της Αθήνας
- Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Ντένβερ Νάγκετς 129-126: Απίθανος Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, καθάρισε με buzzer beater (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442