Ο Yves Carcelle ήταν ένας φάρος της γαλλικής κομψότητας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου του οίκου Louis Vuitton, ο Carcelle μετέτρεψε αυτό τον οίκο δερμάτινων ειδών σε σημαντικό παίκτη στη βιομηχανία της μόδας και της πολυτελείας, χάρη στην ιδιοφυΐα και το χάρισμα του μάρκετινγκ. Ο ίδιος, λάτρης της ιστορίας της τέχνης, πέθανε δυστυχώς λίγες εβδομάδες πριν από τα εγκαίνια του κτηρίου Frank Gehry για το Ίδρυμα, του οποίου ήταν επίσης πρόεδρος.

Ο Yves Carcelle καλλιέργησε στενές και προσωπικές σχέσεις με καλλιτέχνες και ενίσχυε ολοένα την προσωπική συλλογή σύγχρονης τέχνης του. Είχε μεγάλη αδυναμία στην ασιατική σύγχρονη τέχνη, την οποία ανακάλυψε νωρίς κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Κίνα τη δεκαετία του 1980.

Η δημοπρασία με τα σπάνια έργα τέχνης

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s επιλέχθηκε να παρουσιάσει μια συλλογή κομματιών από την ιδιωτική του συλλογή στο Prestige Auction and the Day Auction. Για να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτόν τον «πρωτοπόρο και ακούραστο ταξιδιώτη», όπως τον περιγράφει ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου LVMH.

Στην μοναδική αυτή δημοπρασία υπάρχουν σπάνια κομμάτια τέχνης, όπως εκείνο το δώρο της Yayoï Kusama στον Carcelle το 2012 καλυμένο με το χαρακτηριστικό πουά της εκκεντρικής καλλιτέχνιδος, ένα πραγματικό εμβληματικό έργο τέχνης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο