Γώγος στο MEGA: Δε μιλάμε για άρση των μέτρων
Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, υπάρχει καθυστέρηση στην αποφόρτιση του επιδημιολογικού προβλήματος και ειδικότερα στην βόρεια Ελλάδα, καθώς υπήρξε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα
Για την πορεία της πανδημίας αλλά και για το lockdown μίλησε στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, για την πορεία της πανδημίας, αλλά και για το lockdown.
Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, υπάρχει καθυστέρηση στην αποφόρτιση του επιδημιολογικού προβλήματος και ειδικότερα στην βόρεια Ελλάδα, καθώς υπήρξε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει σαφής μείωση των κρουσμάτων πανελλαδικά, υποστήριξε.
Αναφορικά με την άρση των μέτρων, σημείωσε πως «δε μιλάμε για άρση των μέτρων, αλλά για οργάνωση αυτής». «Αν δε δούμε τη βελτίωση των δεδομένων μέσα στα νοσοκομεία, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων», πρόσθεσε.
Μίλησε ακόμα για τα σχολεία, για τα οποία είπε πως θα μείνουν κλειστά για όσο διαρκέσει το lockdown, ενώ για το λιανεμπόριο είπε πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση ακόμα, καθώς αναμένονται τα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Το μυαλό μας και τα μάτια μας είναι στραμμένα στο σύστημα υγείας που πιέζεται» τόνισε.
Για το εμβόλιο είπε πως θα καθυστερήσει, ενώ σημείωσε πως «για ένα ασφαλές τοίχος ανοσίας πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο».
Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown, αν και ο ίδιος θεωρεί πως δε θα υπάρξει τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη.
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)












































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442