Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το gangbang της υποκρισίας στο σύστημα Ορμπαν

Το gangbang της υποκρισίας στο σύστημα Ορμπαν

Με ποιους και πόσους κοιμάται ένας πολιτικός στο κρεβάτι του αποτελεί θέμα που εμπίπτει στην ιδιωτική του σφαίρα και δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν στην φιλελεύθερη Ευρώπη. Εκτός αν στον δημόσιο βίο του προσποιείται το αντίθετο και μάλιστα σε ακραίο βαθμό.

Γκέι πάρτι, στο οποίο πήρε μέρος ο ευρωβουλευτής του Fidesz Γιόζεφ Σάγερ, αποκαλύπτει την υποκρισία της ουγγρικής κυβέρνησης. Ο Βίκτορ Ορμπαν που υποθάλπει την ομοφοβία βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Εκτός αν…

Με ποιους και πόσους κοιμάται ένας πολιτικός στο κρεβάτι του αποτελεί θέμα που εμπίπτει στην ιδιωτική του σφαίρα και δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν στην φιλελεύθερη Ευρώπη. Εκτός αν στον δημόσιο βίο του προσποιείται το αντίθετο και μάλιστα σε ακραίο βαθμό.

Τότε ο ιδιωτικός βίος ενός πολιτικού γίνεται πολιτικό ζήτημα. Ετσι κάπως, σε πολιτικό ζήτημα έχει αναχθεί τις τελευταίες μέρες η ιδιωτική ζωή του ούγγρου ευρωβουλευτή Γιόζεφ Σάγερ.

Ο Σάγερ είναι γνωστός για τις αυστηρές και υπερσυντηρητικές θέσεις του κατά της ομοφυλοφιλίας στη χώρα του. Μάλιστα, είναι ένας από τους εμπνευστές του νέου, συντηρητικού ουγγρικού Συντάγματος του 2010, το οποίο πρεσβεύει τις χριστιανικές αξίες του κυβερνώντος κόμματος Fidesz και το οποίο περιλαμβάνει και ένα ομοφοβικό άρθρο περί οικογένειας.

Συνιδρυτής του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν

O παραιτηθείς ευρωβουλευτής Γιόζεφ Σάγερ

Την περασμένη Παρασκευή (27 Nοεμβρίου) ο Σάγερ, έμπιστος του Ορμπαν, βρέθηκε σε απαγορευμένο, λόγω των περιορισμών που ισχύουν για τον κοροναϊό, σεξ πάρτι στις Βρυξέλλες.

Τα βελγικά ΜΜΕ το αποκαλούν «gangbang», πάρτι με σεξ μόνο για άνδρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, δώδεκα άτομα φέρονται να συμμετείχαν στο επίμαχο πάρτι, σε σπίτι πάνω από γκέι μπαρ.

Οι γείτονες παραπονέθηκαν για τον θόρυβο κι έτσι επενέβη η αστυνομία, η οποία στη συνέχεια ζήτησε τα στοιχεία των ανδρών. Οταν έφθασε η βελγική αστυνομία, ο Σάγερ διέφυγε ημίγυμνος από παράθυρο και κατέβηκε από την υδροροή. Λίγο αργότερα συνελήφθη τραυματισμένος χωρίς ταυτότητα και με χάπια έκσταση στο σακίδιό του.

Συνοδεία αστυνομίας

Ο Σάγερ με συνοδεία αστυνομίας έφτασε στο σπίτι του, όπου εμφάνισε το διπλωματικό του διαβατήριο. Την Κυριακή, ο ούγγρος ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του στην ευρωβουλή μέχρι το τέλος της χρονιάς κι έκανε λόγο για «μεγάλο συναισθηματικό βάρος». Την Τρίτη, έγιναν γνωστοί οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης.

Η υπόθεση Σάγερ έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ουγγαρία. Τον χειρότερο ίσως της τελευταίας δεκαετίας. Πάνω απ’ όλα όμως δείχνει την υποκρισία και τη διπλή ηθική του συστήματος Ορμπαν. Ο Σάγερ δεν είναι ένας απλός πολιτικός στην Ουγγαρία.

Το 1988 ήταν ένα από τα 37 ιδρυτικά στελέχη του υπερσυντηρητικού κόμματος Fidesz (τότε Σύνδεσμος Νέων Δημοκρατών) που παραμένει μέχρι σήμερα πολιτικά ενεργός.

Μαζί με τον πρόεδρο του ουγγρικού κοινοβουλίου Λάζλο Κοβέρ και τον διαβόητο για τις ρατσιστικές του θέσεις δημοσιογράφο Ζολτ Μπάιερ ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού Ορμπαν.

Ο Σάγερ έχει επίσης καταφέρει να αναπτύξει σημαντικό δίκτυο επαφών στις Βρυξέλλες και έχει παλιές διασυνδέσεις στους πολιτικούς κύκλους της ΕΕ. Επαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση στην Ουγγαρία, η οποία αύξησε την κυβερνητική επιρροή στη δικαιοσύνη.

Υπερσυντηρητικές απόψεις

Εδώ και χρόνια ο Βίκτορ Ορμπαν ακολουθεί ομοφοβική πολιτική

Ο Γιόζεφ Σάγερ δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις υπερσυντηρητικές του απόψεις. Στις Βρυξέλλες συχνά εκπροσωπούσε την εθνικιστική και χριστιανικά φονταμενταλιστική γραμμή του Βίκτορ Ορμπαν.

Λέγεται μάλιστα ότι συνέταξε ο ίδιος το Σύνταγμα του 2010 σε τάμπλετ καθώς ταξίδευε μεταξύ Βουδαπέστης – Βρυξελλών – Στρασβούργου. Στο πρώτο μέρος του Ουγγρικού Συντάγματος ορίζεται ρητά η έννοια της οικογένειας ως αποκλειστική συμβίωση άνδρα και γυναίκας, ο γάμος θεωρείται με τη σειρά του βάση της οικογένειας και προϋπόθεση για τη συνέχιση του ουγγρικού έθνους.

Από το 2010 το νέο Σύνταγμα δίνει επίσης «συνταγματική βάση» στην ομοφοβία. Η ομοφυλοφιλία αποτελεί στην Ουγγαρία κεντρικό θέμα της κυβερνητικής ρητορικής.

Ο ίδιος ο Ορμπαν ουκ ολίγες φορές έχει προβεί σε υποτιμητικά σχόλια για τους ομοφυλόφιλους. Ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει και πάλι τις αρνητικές αναφορές και μάλιστα τον Οκτώβριο συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδεραστές προκαλώντας σάλο.

Η ομοφοβία αποκτά ολοένα περισσότερα ερείσματα

Από μεγάλη διαδήλωση LGBT* στη Βουδαπέστη

Η ουγγρική κυβέρνηση πρόσφατα προχώρησε στην τροποποίηση του άρθρου που αφορά την προστασία της οικογένειας στο Σύνταγμα. Πλέον η διατύπωση αναφέρει ότι «η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας άνδρας».

Τον περασμένο Μάιο, νέος νόμος απαγορεύει επίσης τη δήλωση αλλαγής φύλου στα μητρώα. Στο πλαίσιο αυτό η υπόθεση Σάγερ προκαλεί έντονη αναταραχή στους κόλπους της κυβέρνησης.

Και μάλιστα σε περίοδο κατά την οποία, μετά το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Ορμπαν παίζει και πάλι το χαρτί της προστασίας της χριστιανικής ηθικής για να κρατήσει ενωμένους τους ψηφοφόρους του.

Δικτατορία πολιτικής ορθότητας…

Ο ούγγρος πρωθυπουργός κατηγορώντας την ΕΕ για την επιμονή της στο κράτος δικαίου, δηλώνει ότι η ΕΕ θα μετατραπεί σε «νέα Σοβιετική Ενωση». Κατηγορεί την Ευρώπη επίσης ότι θέλει να εγκαθιδρύσει δικτατορία πολιτικής ορθότητας, στην οποία οι παραδοσιακές, χριστιανικές και οικογενειακές αξίες δεν έχουν θέση.

Θεωρεί μάλιστα ότι το αριστερό και φιλελεύθερο κατεστημένο στην ΕΕ θέλει ανθρώπους άθεους και χωρίς ταυτότητα. Η υπόθεση Σάγερ εκτιμάται ωστόσο ότι θα αλλάξει μόνο προσωρινά τη στάση του Fidesz απέναντι στα ζητήματα αυτά.

Αλλά αυτό που εξετάζει περισσότερο τώρα ο Ορμπαν είναι το πολιτικό κόστος ενός ακόμη σεξουαλικού σκανδάλου. Πέρυσι, εξαιτίας άλλου σκανδάλου στο οποίο εμπλεκόταν πάλι πολιτικός που είχε σχέση με πόρνη, το Fidesz έχασε τις τοπικές εκλογές.

Πηγή: Deutche Welle

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024