
Δένδιας σε Υπουργική Σύνοδο ΟΑΣΕ: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η παρέμβαση αυτή είχε το δικό της συμβολισμό για δύο σημαντικούς λόγους
Στη σημερινή του παρέμβαση στη Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε το ζήτημα της αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάγκη προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η παρέμβαση αυτή είχε το δικό της συμβολισμό για δύο σημαντικούς λόγους:
Πρώτον, είναι η δεύτερη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών παρεμβαίνει στην υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ σε ισάριθμα χρόνια. Έτσι υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει στους πολυμερείς οργανισμούς ασφαλείας, όπου η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να προβάλει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.
Συγκρατείται, επίσης, η πρόσφατη σχετική αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πριν από λίγες μέρες.
Ακόμη, συγκρατείται η γενικότερη προσπάθεια στήριξης της πολυμέρειας για την αντιμετώπιση των διεθνών προκλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η στήριξη της χώρας μας της πρωτοβουλίας για την πολυμέρεια που προωθεί η Γερμανία και η Γαλλία στα πλαίσια του ΟΗΕ.
- Χάσμα νοσηρότητας: Το χάσμα ανάμεσα στο προσδόκιμο και στο υγιές προσδόκιμο ζωής – Ζούμε περισσότερο, ζούμε όμως καλύτερα;
- EU Gives Guarded Welcome to New US Tariffs
- Βραχυχρόνια μίσθωση: Κατά 7,1% αυξήθηκαν οι δηλώσεις καταλυμάτων τύπου Airbnb
- Φωταγωγήθηκε ο Βράχος της Μονεμβασιάς
- Ο Μοντέρο αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να πάει στον Ολυμπιακό
- Καλλιθέα: Σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – Χτυπούσε επί 1,5 ώρα την εγκυμονούσα σύντροφό του, έχασε το έμβρυο


