Βρούτσης : Στις 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων – Τι θα γίνει με το 800άρι
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι και όσοι είναι σε αναστολή
Για το δώρο Χριστουγέννων, το καθεστώς αναστολών εργασίας που έχει επιβάλλει σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις ο κοροναϊός, καθώς και για τις αμοιβές των εργαζόμενων, που εργάζονται σε επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλο 800άρι, καθώς «το επίδομα 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου.
Ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση λόγω και των εορτών το κονδύλι να αυξηθεί.
Ξεκαθάρισε ότι «προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Σε λίγο θα πληρώσουμε τις αναστολές των εργαζομένων» μιας και τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν».
Για το δώρο Χριστουγέννων, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.
Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική επεσήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος δεν ψηφίζει ένα διαρθρωτικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «το επίδομα ανεργίας και γενικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα επηρεαστούν. Η σκόπιμα αλλοιώνουν την αλήθεια ή δεν ξέρουν να διαβάζουν».
Για τις συντάξεις είπε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη μείωσης συντάξεων, ενώ στο τέλος του 2021 θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. Τόνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση για μείωση συντάξεων, αλλά επεσήμανε ότι αντιθέτως θα γίνει αύξηση.
- Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο – Ένας στους πέντε πολίτες δηλώνουν δυνητικοί ψηφοφόροι
- Πυροβολισμοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
- Τζέρεμι Ο. Χάρις: Ελεύθερος χωρίς κατηγορίες στην Ιαπωνία ο ηθοποιός του Emily In Paris μετά την υπόθεση MDMA
- Κέμνιτζ – Πανιώνιος 73-68: «Έμεινε» από δυνάμεις στο 4ο δεκάλεπτο…
- Agrotica: Η ΔΕΘ μεταφέρει την κλαδική έκθεση – Κινητοποιήσεις και αποχώρηση εταιρειών αλλάζει τον σχεδιασμό
- Τραγωδία στην Άρτα: Νεκρός ο οδηγός της νταλίκας που ανατράπηκε στην Ιονία Οδό





