Η ανησυχία της Τουρκίας

Τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν πάντα το ενδιαφέρον τους, ιδιαίτερα όταν ορισμένοι ευρωβουλευτές – απόμαχοι της εσωτερικής πολιτικής προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς τους μέσα από την κατάθεση τροπολογιών που θα επαναφέρουν τη φωτογραφία τους σε κάποιο εξώφυλλο του εγχώριου Τύπου.

Πολύς ντόρος έγινε λοιπόν τις τελευταίες ημέρες για το ψήφισμα με το οποίο η Ευρωβουλή ζητεί την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία για το άνοιγμα των Βαρωσίων – αν και οι έχοντες φιλαυτία έλληνες ευρωβουλευτές δεν έσπευσαν να το διευρύνουν για να συμπεριληφθεί και η παραβατική συμπεριφορά του «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην παράγραφο 3 διαβάζει κανείς ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να τηρήσει ενιαία στάση έναντι των μονομερών και παράνομων πράξεων της Τουρκίας, να αναλάβει δράση και να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις ως απάντηση στις τουρκικές παράνομες πράξεις». Είμαι βέβαιος ότι η Αγκυρα θα ανησυχήσει από αυτή την κινητοποίηση της Ευρωβουλής, όπως έχει πολλάκις στο παρελθόν πράξει…

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr