Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ : Ποια υγειονομική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ στο 1/3;

ΣΥΡΙΖΑ : Ποια υγειονομική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ στο 1/3;

Στην σημαντική μείωση του αριθμού των τεστ εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στη σημερινή ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ.

Στην σημαντική μείωση του αριθμού των τεστ εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στη σημερινή ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, θέμα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο και πολλών σχολίων και συζητήσεων στα social media.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι που υποστηρίζουν ότι δεδομένου των λίγων τεστ που πραγματοποιήθηκαν ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ενδεικτική η αναφορά του καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκη (newsbomb.gr) ότι «τα σημερινά στοιχεία (1.044 κρούσματα) που παρουσιάστηκαν από τον ΕΟΔΥ δεν τα λαμβάνω υπόψιν μου καθώς διενεργήθηκαν πολύ λιγότερα τεστ. Από αύριο Δευτέρα, θα δούμε την πραγματική εικόνα της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, -που ανέβασε ψηλά και το ζήτημα που προέκυψε με το θέμα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ ζητώντας εξηγήσεις-, αναρωτιέται ποια ακριβώς σκοπιμότητα εξυπηρετεί η μείωση των τεστ και ζητά επίσημες απαντήσεις.

Γιατί μειώνονται τα τεστ;

«Στην επιδημιολογική εικόνα που περιγράφει η επίσημη ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ αποτυπώνεται σωρευτικά ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε όλη τη χώρα. Από την εξέταση των σημερινών στοιχείων προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 11.372 τεστ (μοριακά και rapid), ενώ 5 μέρες πριν (στις 26/11) ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 31.518» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια υγειονομική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ στο 1/3, την ώρα που οι «σκληροί» δείκτες (διασωληνωμένοι και θάνατοι) παραμένουν δραματικά υψηλοί;»

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024