Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΙΝΘ) με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Λάμπρο Δερμετζόγλου να χαρακτηρίζει επίπλαστη την εικόνα που θέλει να προβάλλει η κυβέρνηση για την κατάσταση στην υγεία και τα νοσοκομεία.

Σταγόνα στον ωκεανό

Όπως φαίνεται στο βίντεο του thefestival.gr, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης, κατά τη διαμαρτυρία τους ζήτησαν την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας.

«Πέρα από την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στα κανάλια, υπάρχει μια διαφορετική, ζοφερή εικόνα που ζει ο εργαζόμενος καθημερινά στην υγεία, στα νοσοκομεία. Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής θέλουν κάτι περισσότερο από κούφια λόγια και κίβδηλες ελπίδες θέλουν πραγματική στήριξη, ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό και επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ τώρα, γιατί ο λαός τις χρειάζεται. Οι νοσηλευτές που ήρθαν να βοηθήσουν είναι ελάχιστοι, σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών μας», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Λάμπρος Δερμεντζόγλου.