Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης: Συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Βούτσης: Συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Τη χθεσινή σύλληψη 14 γυναικών στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κατάγγειλε ο Ν. Βούτσης σε παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής. Με αφορμή και τη σημερινή απεργία ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Τη χθεσινή σύλληψη 14 γυναικών στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κατάγγειλε ο Νίκος Βούτσης σε παρέμβαση που έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αντιδημοκρατική ενέργεια

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι είναι «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια η σύλληψη δεκατεσσάρων γυναικών μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται συλλήψεις όταν τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα σε συναθροίσεις διαμαρτυρίας ή προβολής αιτημάτων την ίδια ώρα που μέσα στην Βουλή ανέπτυσσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις θέσεις τους για το μείζον ζήτημα των γυναικοκτονιών, της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και της διεθνούς ημέρας κατά της βίας των γυναικών όπου μέσα στην πανδημία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις».

Δικαίωμα στη διαμαρτυρία

Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νομική κάλυψη σε αυτές τις συλλήψεις. «Να μην αφήσουμε να προχωρήσει έτσι η χώρα τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Δεν μπορεί το συμβάν αυτό να αποτελέσει προηγούμενο ώστε τους επόμενους μήνες ο λαός να σιωπά για να προχωράει χωρίς καμία αντίθεση το λεγόμενο »μεταρρυθμιστικό» έργο της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Είναι σωστό να μην έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία με όλα τα μέτρα προστασίας να ασκούν το συνταγματικό δικαίωμα το οποίο δεν έχει κανείς δυνατότητα να άρει, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, έτσι ώστε να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, την άποψη τους; Τι άποψη είναι αυτή; Δηλαδή θα δεχτεί η Βουλή των Ελλήνων ότι για έναν ολόκληρο χρόνο -σήμερα λόγου χάρη έχουμε απεργία σε διάφορους κλάδους–  απαγορεύεται το συνέρχεσθαι;», διερωτήθηκε ο Ν. Βούτσης.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024