Στη μαύρη βίβλο του Champions League θα μνημονεύεται πλέον η Μαρσέιγ, ενώ αντίθετα η Πόρτο επικρατώντας 2-0 στο Βελοντρόμ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και εξασφάλισε μίνιμουμ τη συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας της μέσω του Europa League.

Για τη Μαρσέιγ, αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη ήττα στη διοργάνωση. Ένα αρνητικό σερί που καμία άλλη ομάδα δεν έχει υποστεί και το οποίο θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να καταρριφθεί…

Η Πόρτο με το «διπλό» στη Μασσαλία έχει 9 βαθμούς στον όμιλο, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Την οποία υποδέχεται στο Ντραγκάο την επόμενη Τρίτη (1/12) και εφόσον αποσπάσει έστω ένα βαθμό, θα προκριθεί μαθηματικά στους «16» του Champions League.

Βέβαια, ο μόνος τρόπος για να αποκλειστεί η Πόρτο, είναι να ηττηθεί στην έδρα της από τη Σίτι, να νικήσει ο Ολυμπιακός στο Βελοντρόμ και την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκης», ο πρωταθλητής Ελλάδας να επικρατήσει με 3-0. Επειδή στην Πορτογαλία η Πόρτο ήταν η νικήτρια με 2-0.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Πόρτο υπερείχε την Μαρσέιγ από την αρχή. Ο Μαναντά κράτησε τους Μασσαλούς με συνεχόμενες αποκρούσεις μέχρι το 39′ και το 0-1. Όταν και πάλι είπε «όχι» στον Ζαϊντού στο πρώτο σουτ, αλλά το δεύτερο ήταν εξουδετερωμένος και δεν μπόρεσε να το αποσοβήσει.

Οι «δράκοι» έμειναν με δέκα παίκτες στο 64′, όταν ο Γκρουίς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι γηπεδούχοι έδειξαν αδύναμοι να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα τους. Αντίθετα, δέχτηκαν δεύτερο γκολ στο 70′, όταν ο Μπαλέρντι υπέπεσε σε πέναλτι, τραβώντας τον Μαρέγκα.

Μάλιστα, ήταν η δεύτερη κίτρινη για τον Μπαλέρντι, ο οποίος αποβλήθηκε. Αμέσως μετά, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Καμαρά (59’ Παγέτ), Μπαλέρντι, Σανσόν (79’ Ακέ), Λουίς Ενρίκε (59’ Κιζάνς), Ρονζιέ, Αμαβί, Τοβέν (79’ Ναγκατόμο), Ζερμέν (59’ Μπενεντέτο)

ΠΟΡΤΟ: Μαρκεσίν, Κορόνα (78′ Ταρεμί), Ζαϊντού Σανούσι, Σαρ, Εμπεμπά, Μαναφά, Οτάβιο, Ολιβέιρα (90′ Λουμ), Γκρούιτς, Μαρεγκά (78’ Ζοάο Μάριο), Λουίς Ντίας (79’ Νακατζίμα)