Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγραφικά έργα της Τρέισι Έμιν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Ζωγραφικά έργα της Τρέισι Έμιν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

Έργα από την πρίωμη καλλιτεχνική περίοδο του τρομερού παιδιού της βρετανικής τέχνης αποκαλύπτουν μια τελείως διαφορετική πλευρά του ταλέντου της.

Η τολμηρή της εγκατάσταση με το άστρωτο κρεβάτι βοήθησε την φήμη της να εκτοξευθεί και όσα ακολούθησαν την κατέταξαν ανάμεσα στους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες της Βρετανίας. Τώρα, μια νέα έκδοση φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας ζωγραφικά έργα από το ξεκίνημα της καριέρας της. 

Το έργο της Τρέισι Έμιν «My Bed» με τα τσαλακωμένα σεντόνια, τα βρώμικα εσώρουχα, τα αποτσίγαρα, τα άδεια μπουκάλια αλκοόλ και τα προφυλακτικά τριγύρω θεωρείται σήμερα μια από τις πιο σπουδαίες εγκαταστάσεις του καλλιτεχνικού ρεύματος που άλλαξε την εικαστική εικόνα της Μεγάλης Βρετανίας στη δεκαετία του ’90. 

Παρομοίως το έργο της «Everyone I Have Ever Slept With» είχε σοκάρει το κοινό όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Ήταν ένα αντίσκηνο στο οποίο αναγράφονταν τα ονόματα 102 ανθρώπων με τους οποίους είχε κοιμηθεί. 

Πριν όμως γίνει διάσημη εννοιολογική καλλιτέχνις η Εμιν είχε ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Μια νέα έκδοση που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Laurence King books φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας πίνακες από το ξεκίνημα της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας. 

Στους πίνακες απεικονίζει μοναχικές γυναικείες μορφές μέσα σε υπνοδωμάτια, τον Ιησού στον σταυρό, ένα λιμάνι γεμάτο πλοία, φίλους να πίνουν κρασί δίπλα στη θάλασσα κ.α. 

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024