Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκουμανέας: Μέχρι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι

Αρκουμανέας: Μέχρι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι

Για τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού μίλησε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Για τις δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού μίλησε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στην εισαγωγή του, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ δεν ασχολείται μόνο με την παρακολούθηση του Covid-19, αλλά και άλλων λοιμωδών ασθενειών, όπως το HIV και η γρίπη. Παράλληλα, με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΣ» ο ΕΟΔΥ είναι επιφορτισμένος με την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Από πέρσι, ο ΕΟΔΥ έχει τριπλασιάσει τους υπαλλήλους του σε 2.500, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν γίνει επιπλέον 1.000 προσλήψεις και επίκειται η πρόσληψη 250 ακόμα.

Δράσεις

Oι δράσεις του ΕΟΔΥ είναι οι εξής:

  1. Στο επιστημονικό πεδίο, σε συνεργασία με ΠΟΥ, ECDC, πανεπιστήμια και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ο ΕΟΔΥ έχει συντάξει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
  2. Συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεόμενων. Ενημέρωση του λαού και της κυβέρνησης.
  3. Άμεση απόκριση και παρέμβαση όπου υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας, πχ. μέσω ΚΟΜΥ εξετάσεις στα σύνορα, επαναληπτικές εξετάσεις σε γηροκομεία, σε φυλακές, προνοιακές μονάδες, πλατείες, drive through κτλ.

Το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ ενισχύθηκε και έχει διενεργήσει πάνω από 70 χιλιάδες εξετάσεις για κοροναϊό.

Επόμενη αποστολή του ΕΟΔΥ θα είναι ο εμβολιασμός σε κλειστές δομές και ευπαθείς ομάδες.

Όπως προειδοποίησε ο κ. Αρκουμανέας, μέχρι να εμβολιαστεί ικανό ποσοστό των πολιτών οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024