Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα έχετε πάντα τον έλεγχο του εξοπλισμού της επιχείρησής σας μέσω του καινοτόμου δικτύου ΝΒ-ΙοΤ

Πώς θα έχετε πάντα τον έλεγχο του εξοπλισμού της επιχείρησής σας μέσω του καινοτόμου δικτύου ΝΒ-ΙοΤ

Με το COSMOTE Asset Tracker μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε στιγμή την κατάσταση των εταιρικών περιουσιακών σας στοιχείων, όπου και αν βρίσκονται

Δεν χωρούν όλες οι επιχειρήσεις μέσα σε τέσσερις τοίχους. Περιουσιακά στοιχεία μεγάλου μεγέθους και πολύ υψηλής αξίας, όπως γεννήτριες, θερμοκήπια ή γερανοί βρίσκονται συχνά πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της εταιρείας στην οποία ανήκουν, σε πολλές περιπτώσεις εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης, τις φθορές ή τους επιτήδειους. Ευτυχώς, χάρη στις νέες τεχνολογίες, πλέον μπορούμε να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση των εταιρικών assets, όπου και αν βρίσκονται, μέσα από εύχρηστες διαδικτυακές πλατφόρμες – και παράλληλα να κάνουμε τα πρώτα βήματα προς ένα πιο «πράσινο» μέλλον.

Αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο

Πλέον, όπου και αν βρίσκεται ο εξοπλισμός μας, μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή του κατάσταση, μέσα από τις νέες δυνατότητες που μας ανοίγει το Internet of Things. Η COSMOTE σε συνεργασία με τον διεθνή πάροχο Fleet Complete, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, αξιοποίησε την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου  COSMOTE NarrowBand Internet of Things (NB-IoT), για να δημιουργήσει το COSMOTE Asset Tracker, την πρώτη λύση απομακρυσμένης διαχείρισης εξοπλισμού επιχειρήσεων.

Η δύναμη της πληροφορίας

Ίσως μαντεύατε ότι μέσα από το Internet of Things θα μπορούσατε να ελέγχετε την ακριβή θέση των περιουσιακών σας στοιχείων ανά πάσα στιγμή. Γνωρίζατε, όμως, ότι είστε σε θέση να ενημερωθείτε και για στοιχεία όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, η βαρομετρική πίεση ή η έκθεση στο ηλιακό φως; Ότι σας προσφέρεται η δυνατότητα να προστατέψετε αποτελεσματικότερα τον εξοπλισμό σας από φθορές, αλλά και από τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του; Χωρίς να σηκωθείτε καν από τη θέση σας, μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης του εξοπλισμού σας, ενώ παράλληλα μειώνετε τα λειτουργικά σας έξοδα – αλλά και το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα – χάρη στην πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του δικτύου COSMOTE NB-IoT.

Πώς λειτουργεί;

Το μόνο που απαιτείται για τη λειτουργία του COSMOTE Asset Tracker είναι η… εγγραφή στην υπηρεσία και η τοποθέτηση μικρών σε μέγεθος – και εύκολων σε εγκατάσταση – συσκευών GPS με ενσωματωμένους αισθητήρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαχειρίζεστε εύκολα, από όπου και αν βρίσκεστε, τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία σας, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές (smartphone ή tablet) ή ειδικού portal για υπολογιστές.

Το κυριότερο συστατικό του COSMOTE Asset Tracker, όμως, είναι το ίδιο το δίκτυο NB-IoT, το οποίο χάρη στις εντατικές επενδύσεις της COSMOTE έχει επιτύχει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, φτάνοντας το 97%. Παράλληλα, το γεγονός ότι υποστηρίζει λύσεις που απαιτούν μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση των συσκευών (π.χ. αισθητήρες, trackers, μετρητές) μέσω του δικτύου κινητής, σημαίνει ότι καταναλώνει εξαιρετικά μειωμένη ενέργεια, αλλά και δεδομένα.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Από τη μία πλευρά, η εκτεταμένη πληθυσμιακή κάλυψη συνεπάγεται ότι μπορούμε να παρακολουθούμε τα assets που μας ενδιαφέρουν όπου και αν βρίσκονται – ακόμη και σε υπόγεια – ενώ η κίνηση των δεδομένων μας πραγματοποιείται με τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα πιο εντυπωσιακά πλεονεκτήματα του NB-IoT, όμως, τοποθετούνται στο εξαιρετικά χαμηλό του κόστος, τόσο για τον προϋπολογισμό μας, όσο και για το περιβάλλον.

Η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας εξασφαλίζει την μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας των αισθητήρων που τοποθετούνται στα πάγια στοιχεία, με τουλάχιστον δύο έτη ζωής, χωρίς φόρτιση, αλλά και χαμηλό κόστος χρήσης. Ο περιορισμένος όγκος δεδομένων από την άλλη, επιτρέπει στο COSMOTE Asset Tracker να διατίθεται από μόλις €11,78/μήνα, με το πακέτο να περιλαμβάνει τον σχετικό εξοπλισμό, τη συνδεσιμότητα στο δίκτυο COSMOTE NB-IoT, αλλά και την κατανάλωση data που απαιτείται για τη χρήση της υπηρεσίας.

Καινοτομίες για ένα πράσινο μέλλον

Εκτός από το COSMOTE Asset Tracker και το COSMOTE Fleet Tracker, η εταιρεία έχει λανσάρει και άλλη μία καινοτόμο υπηρεσία IoT. To Energy Management της COSMOTE, όχι μόνο μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο την ενεργειακή κατανάλωση της επιχείρησής μας, αλλά και να παρεμβαίνουμε απομακρυσμένα για να προβούμε σε διορθώσεις. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογίες ICT και IoT για τον Δημόσιο τομέα, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της αποδοτικότητας του αστικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος (Smart Cities).

Μάθετε περισσότερα για το COSMOTE Asset Tracker εδώ.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024