Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται αναλυτικά σε κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε κέντρα πρόνοιας

Συναγερμός έχει σημάνει ξανά σε κέντρα κοινωνικής πρόνοιας μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κοροναϊού σε ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα διενέργειας τεστ στις προνοιακές μονάδες. Δημόσιες και ιδιωτικές κάθε εβδομάδα, όταν εμφανίζονται κρούσματα και κάθε 15 ημέρες προληπτικά σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους. Αυτό ορίζει το Ευρωπαϊκό κέντρο πρόληψης και ελέγχου νόσων.

«Το τεστ δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΔΥ δεν διαθέτει τα κατάλληλα συνεργεία για να κάνει τακτικό έλεγχο στις μονάδες. Γι’ αυτό σε πολλές δομές ο ιός σιγοβράζει και έχουμε πολλά κρούσματα μαζεμένα και απώλεια ανθρωπίνων ζωών».

Μάλιστα, στη συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται αναλυτικά σε κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε κέντρα πρόνοιας.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Κ.Κ.Π.Κ.Μ.

Είναι δημόσιες δομές και εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας. Δεν επιτρέπεται τέτοια διασπορά όταν πριν ένα μήνα είχε κτυπήσει καμπανάκι με τους θετικούς περιθαλπόμενους στη δομή του Αγίου Δημητρίου.

Εως τέλος Οκτωβρίου δεν γινόταν τεστ στους εργαζόμενους παρά μόνο όσοι γύριζαν από άδεια. Ούτε στους περιθαλπόμενους γίνονταν τεστ. Ο ΕΟΔΥ που είχαν ανακοινώσει ότι θα διενεργεί ελέγχους δεν εμφανίσθηκε. Τα rapid τεστ ακόμη δεν έφθασαν στη μονάδα παρ’ ότι έχουν ανακοινωθεί εδώ και 20 ημέρες. Όταν ξεκίνησαν να γίνονται τεστ η διασπορά ήταν ήδη ανεξέλεγκτη.

Χάσαμε μία νοσηλεύτρια. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους της. Δύο ακόμη εργαζόμενοι νοσηλεύονται και 10 περιθαλπόμενοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι ανακοινώθηκε χθες.

ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Φιλοξενούνται 280 περιθαλπόμενοι και 200 εργαζόμενοι. Οι 100 περιθαλπόμενοι τουλάχιστον είναι θετικοί και 27 εργαζόμενοι.

ΠΡΩΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φιλοξενούνται 50 παιδιά με αναπηρία και εργάζονται 35 υπάλληλοι. 10 περιθαλπόμενοι θετικοί και 10 υπάλληλοι.

ΚΕΠΕΠ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Φιλοξενούνται 80 άτομα με αναπηρία και εργάζονται 45 υπάλληλοι. Θετικοί 5 περιθαλπόμενοι και 4 υπάλληλοι.

ΔΟΜΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Φιλοξενούνται 38 άτομα με αναπηρία και εργάζονται 30 υπάλληλοι. 12 περιθαλπόμενοι θετικοί και 8 εργαζόμενοι.

ΕΔΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Από τους 16 εργαζόμενους οι 7 θετικοί. Τα τεστ συνεχίζονται τώρα και αναμένεται ο ΕΟΔΥ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr