Προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα
Ο νεαρός άνδρας προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Νέα προθεσμία για την Τρίτη το πρωί ζήτησε ο 27χρονος από τη Συρία, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι ανήκε στις τάξεις του ISIS.
Ο κατηγορούμενος δεν είχε δικηγόρο και γι’αυτό το λόγο ζήτησε νέα προθεσμία για αύριο, προκειμένου να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης.
Ο νεαρός άνδρας προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Όταν όμως εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε μία ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του ισλαμικού κράτους το 2014.
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα:
*ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση
*άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.
Στη δικογραφία αναμένεται να ενσωματωθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν να έχει στην κατοχή του ο κατηγορούμενος.
- Κρήτη: «Θέλουμε απαντήσεις – Ο γιος μας πέθανε από κωλυσιεργία» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 37χρονου ορειβάτη
- TCL Winter Wonderland: Όταν η μαγεία των Χριστουγέννων συνάντησε το Ολυμπιακό Πνεύμα στο Μιλάνο
- Ουκρανία: Οι συμφωνίες του Μινσκ στοιχειώνουν το Κίεβο – Τι θα απαντήσει στο σχέδιο «αλά Κορέα» του Τραμπ
- Φολέγανδρος: Καταδικάστηκε εκ νέου για ανθρωποκτονία ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς
- Πόσο σταρ είσαι Νικόλ Κίντμαν; Στο χέρι της είναι αν θα κόψει τον πρώην της Κιθ Έρμπαν από το Met Gala 2026
- Tραγέλαφος η εξεταστική: “Ψεύτικες” οι συνομιλίες στις επισυνδέσεις λέει ο «Φραπές» – Τι είπε για κερδισμένο τζόκερ και Αυγενάκη



