
Λιανεμπόριο : Ψώνια με ραντεβού, SMS, μάσκες και αποστάσεις
Οι κανόνες της επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αυστηροί και θα προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων σε κάθε κατάστημα. Την ίδια στιγμή, στο λιανικό εμπόριο θα εφαρμοστεί το click away.
Ξεκίνησε η συζήτηση για το άνοιγμα της αγοράς, ενόψει των Χριστουγέννων.
Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ξεκαθάρισε με ποια σειρά θα επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα.
Click away στο λιανεμπόριο
Το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιβάλει στο λιανικό εμπόριο το click away, την επιβολή δηλαδή διαδικτυακών ή τηλεφωνικών ραντεβού προκειμένου οι καταναλωτές να βρίσκονται ελάχιστοι στα καταστήματα.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, ο καταναλωτής θα παραγγέλνει το προϊόν διαδικτυακά ή τηλεφωνικά, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον υπεύθυνο του καταστήματος και στον προκαθορισμένο χρόνο θα μεταβαίνει στο κατάστημα για δοκιμή του προϊόντος και ολοκλήρωση της αγοράς.
Στο λιανεμπόριο, οι κανόνες θα είναι αυστηροί και θα αφορούν στην πυκνότητα των καταναλωτών εντός των καταστημάτων.
Αγωνία για τα εποχικά είδη
Στο υπουργείο Ανάπτυξης η σκέψη να μην ανοίξουν μεγάλα εμπορικά κέντρα όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί ο πληθυσμός των επισκεπτών, έχει σχεδόν μετατραπεί σε απόφαση.
Πονοκέφαλο αποτελεί η λειτουργία καταστημάτων εποχικών ειδών, που πρέπει οπωσδήποτε να προλάβουν την εορταστική περίοδο. Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας θα ξεκινήσει μόλις δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων.
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Βραζιλία-Νορβηγία και Μεξικό-Αγγλία διεκδικούν δυο εισιτήρια για τους «8»
- Ο μύθος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας: Πώς οι εταιρικοί κολοσσοί έγιναν τράπεζες εις βάρος των εργαζομένων
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών και ο δρόμος μέχρι τον τελικό (pic)
- Ο Βανς προειδοποίησε για… «αναβίωση της κομμουνιστικής απειλής στο έδαφος των ΗΠΑ»
- ΝΥΤ: Γιατί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία
- Η Ινδία θα συνεχίσει να επεκτείνει την ικανότητα διύλισης πετρελαίου λέει ο Μόντι

