Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα: Πώς ο Αλαφούζος έπεισε την κυβέρνηση για γήπεδο 40.000 θέσεων

Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα: Πώς ο Αλαφούζος έπεισε την κυβέρνηση για γήπεδο 40.000 θέσεων

Η επιθυμία του Αλαφούζου για γήπεδο μεγαλύτερο των υπολοίπων, η κουβέντα με κυβέρνηση και Μπακογιάννη και η Εθνική Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο κοντά από ποτέ σε ένα νέο γήπεδο, σε μια νέα έδρα – στολίδι που θα αλλάξει στάτους τον σύλλογο. Οι πράσινοι έπειτα από χρόνια προσπαθειών, άγχους και μπόλικου… παρασκηνίου, είδαν τον Κώστα Μπακογιάννη να υλοποιεί όλα όσα τους είχε υποσχεθεί και να προχωρά στην υλοποίηση του πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης.

Ένα πρότζεκτ που πέρασε από χίλια κύμματα για να υλοποιηθεί, αλλά χαρίζει στον Παναθηναϊκό ένα γήπεδο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του συλλόγου. Οι πράσινοι αναμένεται να μπουν στο νέο τους σπίτι στα τέλη του 2023 και πιθανόν θα αγωνιστούν στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2023-24.

Μέσα στις δεκάδες συζητήσεις που είχαν γίνει μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών όλους τους προηγούμενους μήνες, είχε προκύψει και κουβέντα που αφορούσε τη χωρητικότητα της νέας έδρας του Παναθηναϊκού. Η πρώτη σκέψη του Δήμου ήταν για ένα γήπεδο 28-30.000 θέσεων, κάτι ωστόσο που είχε βρει αντίθετο τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού ήθελε το γήπεδο στον Βοτανικό να είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα (πλην φυσικά του Ολυμπιακού Σταδίου). Είχε μεταφέρει στον Κώστα Μπακογιάννη πως θέλει ο Παναθηναϊκός να έχει ένα γήπεδο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα απ’ αυτά των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Όπως επίσης είχε μεταφέρει τη βούλησή του να αγωνίζεται εκεί η Εθνική Ελλάδος, όπως και αναμένεται να συμβεί βάσει των όσων αναφέρονται στη συμφωνία που ανακοινώθηκε. Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν είχε απαντήσει ξεκάθαρα στην επιθυμία του Αλαφούζου, αφού έπρεπε να το μελετήσει πρώτα με τους υπευθύνους, ωστόσο είχε δείξει κι εκείνος θετική διάθεση.

Τελικά, με την παρέμβαση και της κυβέρνησης, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει μεγαλύτερο γήπεδο απ’ όλες τις άλλες ομάδες, προς τέρψιν του μεγαλομετόχου του, που το είχε θέσει ως… προαπαιτούμενο σε κάθε κουβέντα τόσο με τον Δήμο, όσο και με την Κυβέρνηση.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024