Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας : Δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown αρχές Δεκέμβρη

Πέτσας : Δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown αρχές Δεκέμβρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα της τηλεργασίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει μία δομή οικονομίας που δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού

Στην παραδοχή ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αποκάλυψε επίσης ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, να ακολουθήσει το λιανεμπόριο και εν συνεχεία η εστίαση.

Βέβαια, όπως τόνισε, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας θα γίνει με προσεχτικά βήματα και θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Πέτσας είπε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου», και πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την κακή εικόνα που παρουσιάζει στο μέτωπο της πανδημίας, τόνισε πως είχαν παρθεί μέτρα εδώ και εβδομάδες αλλά όπως είπε, υπήρξε χαλάρωση και εφησυχασμός. «Ένα μεγάλο κύμα πήγαινε να γίνει τσουνάμι» ανέφερε.

Τι είπε για την τηλεργασία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και στο θέμα της τηλεργασίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει μία δομή οικονομίας που δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού η τηλεργασία.

«Γίνονται παντού έλεγχοι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι το ποσοστό τηλεργασίας αλλά η χαλάρωση στους χώρους εργασίας.  Υπάρχουν κάποιοι που χαλαρώνουν  και δεν τηρούν τα μέτρα και έχουμε διασπορά στο χώρο εργασίας.

«Αυτό που κάνουμε ειδικά στη βόρεια Ελλάδα είναι να ενισχύσουμε τα ελεγκτικά σώματα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές» τόνισε.

Για το εμβόλιο

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αν εγκριθεί το εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον Δεκέμβριο, τότε τέλος του έτους, αρχές του επόμενου θα αρχίσει ο εμβολιασμός, συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως από τις 2 Οκτωβρίου και μετά η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι μόνο η επιβολή κυρώσεων μπορεί να τη συνετίσει.

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024