Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας : Δεν είμαστε Σοβιετία – Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει

Κικίλιας : Δεν είμαστε Σοβιετία – Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως: «Η επίταξη αποζημιώνεται παντού. Ας σταματήσουν να λένε άλλα αντί άλλων παραπληροφορώντας την ελληνική κοινωνία. Επιτάσσεις και αποζημιώνεις και τις κλινικές και το προσωπικό και αυτό κάνουμε».

Για το φλέγον ζήτημα των επιτάξεων ιδιωτικών κλινικών μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν σχέδια για επιτάξεις, ήδη από το πρώτο κύμα. Ως προς τις αντιδράσεις των κλινικαρχών, υπογράμμισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όπου χρειάζεται η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Διευκρίνισε ότι στις δύο κλινικές που έχουν επιταχθεί θα νοσηλεύονται απλά COVID περιστατικά σε απλές κλίνες και ότι οι ασθενείς χωρίς κοροναϊό ήδη μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε “μεγαλοστομίες” τα σχόλια της Αντιπολίτευσης για καθυστερημένες επιτάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει».

Εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικό διότι “οι επιτάξεις αποζημιώνονται” και καταλόγισε στην Αντιπολίτευση “αναντιστοιχία με την κοινωνία”, σημειώνοντας ότι “κάποιοι λίγοι εύχονται να αποτύχει η χώρα”. “Στην κρίση σώζουμε ζωές, δεν κάνουμε μικροπολιτική”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Υποστήριξε επίσης πως: «Η επίταξη αποζημιώνεται παντού. Ας σταματήσουν να λένε άλλα αντί άλλων παραπληροφορώντας την ελληνική κοινωνία. Επιτάσσεις και αποζημιώνεις και τις κλινικές και το προσωπικό και αυτό κάνουμε».

360% αύξηση των κλινών ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη μέσα σε 28 μέρες

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέσα σε 28 ημέρες αυξήθηκαν κατά 360% οι κλίνες ΜΕΘ.

Από την άλλη, όμως, ανέφερε και μερικά καλά νέα: ότι ο δείκτης R μειώνεται σιγά και ότι η καμπύλη επιδεδώνεται. «Τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία», εκτίμησε.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι όρθιο»

“Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει”, τόνισε ο υπουργός Υγείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Κικίλιας εξήρε τις προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και διοικήσεων των νοσοκομείων επισημαίνοντας ότι προστίθενται, συνεχώς, δυνάμεις στο ΕΣΥ, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι «πιέζεται το ΕΣΥ».

Τι είπε για το lockdown

Ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχτηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown. “Κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς”, είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι με την παρούσα επιδημιολογική εικόνα είναι εμφανές ότι το lockdown θα παραταθεί, διευκρινίζοντας, όμως, ότι αναμένει και τις αποφάσεις των επιστημόνων.

“Η επιτροπή εισηγείται, και εμείς αποφασίζουμε” συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας και τις αιτιάσεις για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων στην Βόρεια Ελλάδα.

Απάντηση στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό

Ως προς τις επικρίσεις για το σχέδιο εμβολιασμού, υπογράμμισε ότι σε όλον τον κόσμο προετοιμάζονται εκτός από “τον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ”.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024