Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Syntagma Watch: Μια διαδραστική πλατφόρμα που απαντά στις απορίες μας για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία

Syntagma Watch: Μια διαδραστική πλατφόρμα που απαντά στις απορίες μας για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία

Εάν έχεις απορίες σχετικά με τα δικαιώματά σου, τους συνταγματικούς θεσμούς και τη λειτουργία της Δημοκρατίας μπορείς και εσύ να θέσεις την ερώτησή σου στην επιστημονική ομάδα του Syntagma Watch.

Είναι συνταγματική η απαγόρευση των δημόσιων συναρθροίσεων; Μπορεί να πετύχει κάτι ο Τραμπ αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών; Πότε μπορεί  η συμπεριφορά ενός εργοδότη να θέσει ζήτημα προσβολής του δικαιώματος ελεύθερης άσκησης του επαγγέλματος; Υπάρχει ιδιωτική ζωή στο Facebook;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα εκατοντάδες ερωτήματα στα οποία έχει αναλάβει να απαντήσει η διαδραστική πλατφόρμα Syntagma Watch που έχει σκοπό να διαφωτίσει και να επιμορφώσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους σχετικά με ζητήματα γύρω από το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. 

Εάν έχεις απορίες σχετικά με τα δικαιώματά σου, τους συνταγματικούς θεσμούς και τη λειτουργία της Δημοκρατίας μπορείς και εσύ να θέσεις την ερώτησή σου και η επιστημονική ομάδα της πλατφόρμας το συντομότερο δυνατό θα ανταποκριθεί στο αίτημά σου παρέχοντας τεκμηριωμένες απαντήσεις στις απορίες σου.

Το Syntagma Watch είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» που δημιουργήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των νέων πολιτών πάνω σε θέματα λειτουργίας της σύγχρονης Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Να τους επιμορφωσει φέρνοντας τους πιο κοντά στις λειτουργίες του δημοκρατικού πολιτεύματος και επαναδιαμορφώνοντας την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς. Η πλατφόρμα αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και συγχρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα online παρατηρητήριο των συνταγματικών και θεσμικών εξελίξεων με διαρκή ροή σχολιασμού της θεσμικής διάστασης της επικαιρότητας που παράλληλα δίνει βήμα στους πολίτες να εκφράζουν τα ερωτήματά τους, συμμετέχοντας στον δημόσιο διάλογο. 

«Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα»: Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική εμπειρία

Το syntagmawatch.gr, που φιλοξενεί επιμορφωτικό και ενημερωτικό περιεχόμενο επικεντρωμένο σε ζητήματα Συντάγματος και Δημοκρατίας, αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα».

Στόχος του έργου είναι η καλλιέργεια της πολιτειακής αγωγής και παιδείας πρωτίστως των νέων πολιτών και δευτερευόντως όλων των πολιτών που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους πάνω στο Σύνταγμα, στις έννοιες και τις λειτουργίες της σύγχρονης δημοκρατίας και των θεσμών της.

Μαζί με άλλους φορείς, η πρωτοβουλία θέλει να συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου δημοκρατικού πολίτη μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση μοντέρνων μαθησιακών εργαλείων καθώς και των νέων τεχνολογιών. Οι νέοι πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να υιοθετήσουν αξίες και στάσεις που θα τους βοηθήσουν να αντιληφθούν την πραγματική αξία της συμμετοχής τους στη σύγχρονη δημόσια ζωή. Όλοι οι πολίτες μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους για ζητήματα δικαιωμάτων, θεσμών, πολιτειακών αποφάσεων και εξελίξεων, αναπτύσσοντας διάλογο με ειδικούς επιστήμονες, καθώς και να ενημερώνονται μέσα από ειδική αρθρογραφία και οπτικοακουστικό περιεχόμενο για τις θεσμικές διαστάσεις των ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024