Η δίωξη αφορά το ότι η Ελένη Ζαρούλια επιχείρησε να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή δηλώνοντας στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα, ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρίσκεται και πάλι η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, για την υπόθεση της απόπειρας διορισμού της ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της σε βαθμό πλημμελήματος. Αναλυτικότερα, ασκήθηκε δίωξη για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Η δίωξη αφορά το ότι επιχείρησε να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή δηλώνοντας στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα, ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Όπως είναι γνωστό με βάση την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Ελένη Ζαρούλια κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με περιοριστικούς όρους ( καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και εμφάνιση φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr