Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη η Ζαρούλια – Κατηγορείται για ψευδή υπεύθυνη δήλωση

Χρυσή Αυγή : Αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη η Ζαρούλια – Κατηγορείται για ψευδή υπεύθυνη δήλωση

Η δίωξη αφορά το ότι η Ελένη Ζαρούλια επιχείρησε να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή δηλώνοντας στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα, ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη βρίσκεται και πάλι η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, για την υπόθεση της απόπειρας διορισμού της ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της σε βαθμό πλημμελήματος. Αναλυτικότερα, ασκήθηκε δίωξη για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Η δίωξη αφορά το ότι επιχείρησε να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή δηλώνοντας στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα, ενώ ήταν ήδη κατηγορούμενη στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Όπως είναι γνωστό με βάση την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Ελένη Ζαρούλια κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με περιοριστικούς όρους ( καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και εμφάνιση φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα).

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024