Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαλένθια – Παναθηναϊκός 95-83 : Με άμυνα… παιδική χαρά δεν πας πουθενά

Βαλένθια – Παναθηναϊκός 95-83 : Με άμυνα… παιδική χαρά δεν πας πουθενά

Κατώτερος των περιστάσεων ο Παναθηναϊκός, με τραγική άμυνα υπέκυψε στην έδρα της Βαλένθια που σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε (95-83). Στο 2-5 πλέον οι «Πράσινοι» και... τελικός με την Μπασκόνια την Πέμπτη

Με τέτοια άμυνα, όχι οχτάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός, αλλά η… κατρακύλα του στη βαθμολογία της Euroleague θα συνεχιστεί. Με ανυπολόγιστες συνέπειες στο πρεστίζ του και στην εικόνα του. Οι πράσινοι ήταν τραγικοί στη Βαλένθια, η οποία σκόραρε όποτε ήθελε, όπως ήθελε και ανάγκασε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη του σερί ήττα και στην πέμπτη συνολικά έπειτα από εφτά ματς!

Το 95-83 υπέρ των Ισπανών ήρθε απολύτως φυσιολογικά, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που για τρία δεκάλεπτα ήταν κοντά στο σκορ κυρίως χάρη σε εξάρσεις παικτών του και όχι σε ομαδική προσπάθεια. Αυτό το 2-5 στη βαθμολογία δείχνει πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι πλέον πολύ μεγάλο, με τους πράσινους να πηγαίνουν το βράδυ της Πέμπτης στην Μπασκόνια για έναν πρόωρο… τελικό. Αφού αν ηττηθούν κι εκεί, τότε η κουβέντα για την οχτάδα θα κλείσει από πολύ νωρίς στη σεζόν.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να μπαίνουν… καυτές στο παρκέ και να πυροβολούν έξω από τα 6.75 ξεκίνησε το παιχνίδι στη Βαλένθια, το οποίο πήγαινε πόντο – πόντο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Άαρον Γουάιτ ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα, έχοντας δύο στα δύο τρίποντα και βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό, με τον Πρέπελιτς να απαντά στην απέναντι μεριά του γηπέδου και με δικά του τρίποντα να φέρνει τη Βαλένυθια μπροστά με 14-12.

Σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι και είναι χαρακτηριστικό πως βρέθηκα ισόπαλες πέντε φορές σ’ αυτή την πρώτη περίοδο, η οποία είχε τρελό ρυθμό και πολλά σουτ από την περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός στο 14-16 είχε τρεις χαμένες επιθέσεις για να ξεφύγει στο σκορ, κάνοντας συνεχόμενα λάθη και έδωσε το δικαίωμα στη Βαλένθια να προσπεράσει με τη λήξη της περιόδου χάρη σε τρίποντο του Σαν Εμετέριο (22-21).

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η δεύτερη περίοδος και με τις ομάδες να προσφέρουν ένα σπουδαίο ντέρμπι σε όσους παρακολουθούσαν το ματς. Και να έχουν τους δικούς τους πρωταγωνιστές. Ο Σαν Εμετέριο ήρθε από τον πάγκο για να πληγώσει την άμυνα της ομάδας του Βόβορα με συνεχόμενα καλάθια (έφτασε τους 11 πόντους στο ημίχρονο), με τον Μήτογλου από την άλλη να αποδεικνύεται η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση των πράσινων.

Η Βαλένθια με ένα σερί 4-0 πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά με πέντε πόντους (26-21), αλλά ο Παναθηναϊκός επέστρεψε γρήγορα με τον Μήτογλου να ηγείται, τον Μακ να προσφέρει πνοή και ένα σημαντικό τρίποντο για το 28-28 και τον Παναθηναϊκό με ένα δικό του 6-0 να παίρνει και πάλι κεφάλι με 30-28.

Μήτογλου και Σαν Εμετέριο είχαν μετατρέψει το ματς σε… προσωπική μονομαχία πετυχαίνοντας το ένα καλάθι πίσω από το άλλο, προς το φινάλε του ημιχρόνου όμως οι πράσινοι έκαναν πολλά λάθη, η Βαλένθια τα εκμεταλλεύτηκε και με τρίποντο στη λήξη πήγε στα αποδυτήρια με συν 4 (45-41).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και με ένα επιμέρους 8-2 προηγήθηκε ξανά με 49-47. Όμως οι πράσινοι έκαναν πολλά λάθη (έκλεισαν την τρίτη περίοδο με 14), δίνοντας το δικαίωμα στη Βαλένθια όχι μόνο να ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά να ξεφύγει και με εφτά πόντους. Ντούμπλιεβιτς και Πρέπελιτς οδηγούσαν τους Ισπανούς, που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης του Παναθηναϊκού στην άμυνα. Χαρακτηριστικό αυτής, το πέμπτο φάουλ του Μποχωρίδη 16 λεπτά πριν τη λήξη του ματς!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει και να βρει λύσεις κυρίως με τον Μακ, που έβγαλε προσωπικότητα στο παρκέ και κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό τη στιγμή που η Βαλένθια πήγαινε να ξεφύγει. Ένα τρίποντο και φάουλ του Νέντοβιτς διατήρησε τους πράσινους σε θέση βολής 68-66, αλλά η βολή του Σέρβου ήταν άστοχη, ο Πρέπελιτς πρόλαβε να εκδηλώσει επίθεση στα 8 δευτερόλεπτα και να ευστοχήσει για το 70-66 της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε η ολοκληρωτική καθίζηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος από τύχη γλίτωσε την 100αρα. Η Βαλένθια έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, πήρε γρήγορα διψήφια διαφορά πόντων και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Προηγήθηκε μέχρι και με 15 και έφτασε τελικά στο τελικό 95-83, που μάλλον… τιμητικό μοιάζει για τους πράσινους με την εικόνα που έδειξαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 45-41, 70-66, 95-83

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024