Απειλητικά μηνύματα και email για τα μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με το πρόσφατο lockdown δέχεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως τα απειλητικά μηνύματα έχουν επώνυμο αλλά και ανώνυμο χαρακτήρα.
Κάποια από τα μέτρα θα παραμείνουν και τον Γενάρη
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι πλέον βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ωστόσο επισήμανε πως κάποια από τα μέτρα θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο.
Σε ερώτηση για το αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε ένα mini lockdown, ο καθηγητής έκανε λόγο για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.
Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός
Ο εμβολιασμός αναμένεται στις αρχές του έτους αλλά ακόμη και τότε τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Περιμένουμε το εμβόλιο σαν μάνα εξ ουρανού τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Τέλος αναφορικά με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως ήταν απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κομμάτων υπερβολικές . Κανένας δεν πρόκειται να μας στερήσει τις ελευθέριες μας, είπε ο καθηγητής.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων