Κοροναϊός : Τι λάθη έγιναν στη Γερμανία για την αντιμετώπισή του
Πολιτικοί από διάφορα κόμματα στη Γερμανία, παραδέχθηκαν λάθη σχετικά με τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.
Πολιτικοί από διάφορα κόμματα στη Γερμανία, παραδέχθηκαν λάθη σχετικά με τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.
«Εκ των υστέρων, ορισμένες αποφάσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς ή υπερβολικά εκτεταμένες. Αλλά και η πολιτική πρέπει επίσης να έχει την ευκαιρία να μάθει από τα λάθη», δήλωσε η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Zeit» (Zeit-Online).
Επλήγησαν παιδιά και νέοι
«To μακράς διάρκειας lockdown της άνοιξης έπληξε ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους. Το χρονικό διάστημα χωρίς (προσχολική) φροντίδα και σχολείο ήταν πολύ μεγάλο», δήλωσε η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέαρμποκ.
«Μου ζητήθηκε να λάβω αποφάσεις που ήταν δύσκολες, διότι απαιτούσαμε από τμήματα του πληθυσμού να κάνουν πράγματα που θεωρούσα (και εγώ) πραγματικά υπερβολικά. Προσπαθουσα συνεχώς να εξέταζω και να επανεκτιμώ την κατάσταση των πραγμάτων. Οι αμφιβολίες και οι ανησυχίες με συντρόφευαν μέρα και νύχτα – και παραμένουν μέχρι σήμερα», δήλωσε στην Zeit-Online ο Αριστερός (Die Linke) πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο.
Mea culpa για παιδικούς σταθμούς
Ο Φιλελεύθερος (FDP) υπουργός Οικογένειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Γιόακιμ Σταμπ, υπενθύμισε ότι είχε επικρίνει δημοσίως το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είχε λάβει υπόψη τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειες στην αρχή της πανδημίας. «Βλέποντας τα πράγματα εκ των υστέρων, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχα ασκήσει εντονότερη κριτική. Υπόσχομαι ότι δεν θα υπάρξει πλέον κλείσιμο παιδικών σταθμών και κέντρων (προσχολικής) φροντίδας», τόνισε.
Σχολεία ανοικτά
«Ο κοινός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ανοιχτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό είναι σημαντικό για την εκπαίδευση των παιδιών μας και για τη συμβατότητα της οικογένειας και της εργασίας», δήλωσε τέλος στην Zeit-Online η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρωθυπουργός του Μεκλεμβούργου-Προπομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ.
- Θεσσαλονίκη: Μαχαιριά στην καρδιά προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου – Πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ζημιά και στη ΔΕΘ και στην πόλη
- Πιερία: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση αγέλης σκύλων σε τουρίστρια – Παραμένει στη ΜΕΘ η 61χρονη
- Στο «κόλπο» για τον Ράιτ και ο Παναθηναϊκός – Η… επίσκεψη στο ΟΑΚΑ και το έντονο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα
- Ο Banksy αποκαλύφθηκε: Το τέλος της ανωνυμίας στην Ουκρανία, τα δικαστικά έγγραφα, οι Massive Attack – Έρευνα Reuters
- Οι κατώτατοι μισθοί στην ΕΕ για το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Γαμπρός στην Κρήτη ο ανιψιός της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν – Ζει σε χωριό του Ηρακλείου
- Ζαχαριάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αυτόνομη κάθοδος, αλλά μια μεγάλη συμμαχία στον προοδευτικό χώρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442