Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά τα δέκα βιβλιοπωλεία θα σας κάνουν βιβλιοφάγους από την άνεση του σπιτιού σας

Αυτά τα δέκα βιβλιοπωλεία θα σας κάνουν βιβλιοφάγους από την άνεση του σπιτιού σας

Φτιάξατε την λίστα των βιβλίων που θέλετε να διαβάσετε. Κάνατε χώρο στην βιβλιοθήκη σας. Ποστάρατε το πόσο διαβαστερός είστε. Και τώρα; Από πού θα επιλέξετε να παραγγείλετε τα βιβλία σας; Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι η απάντηση.

Το βιβλίο ως προϊόν είναι και πάλι hot-ο κόσμος επανεκτιμά τα βιβλία και τα αγοράζει. Καλά και τα e-books, αλλά σαν το χαρτί δεν έχει. Σίγουρα, οι ούτως ή άλλως φανατικοί αναγνώστες δεν επηρεάζονται από καραντίνες και τα λοιπά. Ένας συγκεκριμένος όμως αριθμός δυνάμει αναγνωστών, επιτέλους ξεφύτρωσε και αποφάσισε, εν όψει του χρόνου που κατάφερε να βρει, να διαβάσει.

Πριν λίγες εβδομάδες, το νεοϋορκέζικο βιβλιοπωλείο Strand και το  Shakespeare and Company που έχει γράψει τεράστια ιστορία στο Παρίσι, αφού ενημέρωσαν το κοινό ότι τα φυσικά τους καταστήματα κινδυνεύουν να κλείσουν, δέχθηκαν πρωτοφανή αριθμό διαδικτυακών παραγγελιών. Στην Ελλάδα, εκτός από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και τις γνωστές αλυσίδες, υπάρχουν πολλά μικρά που, και εκτός lockdown, στέλνουν τα βιβλία που θέλουμε στο σπίτι μας, άμεσα και, στις περισσότερες περιπτώσεις, δωρεάν.

Απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, μικρά βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι βρίσκονται στην διάθεσή μας και, αν αποφασίσουμε να αγοράσουμε από εκεί τα βιβλία μας, θα κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο καλό: θα βοηθήσουμε τις μικρές αυτές επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές, ως πνεύμονες γνώσης και ομορφιάς στις γειτονιές και, φυσικά, να μην απολύσουν τους ούτως ή άλλως λιγοστούς εργαζομένους τους.

Τα δέκα παρακάτω βιβλιοπωλεία είναι μερικά μόνο από όσα στέλνουν στην πόρτα μας τους χάρτινους θησαυρούς που λαχταράμε:

Λεμόνι

Από το 1998 στην οδό Ηρακλειδών του Θησείου, το Λεμόνι του Σπύρου Ξένου είναι αξία διαχρονική. Εξερευνήστε το ενημερωμένο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο στην ιστοσελίδα  www.lemoni.gr. Αν μάλιστα αναζητάτε ένα παλιό ή εξαντλημένο βιβλίο, αναλαμβάνει να σας βοηθήσει να το βρείτε, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο site. Για αγορές άνω των 30 ευρώ, η αποστολή είναι δωρεάν εντός της Ελλάδας.

Ο Γάτος Μαουρίτσιο

Το παιδικό βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι, κοντά στο μετρό Ευαγγελισμός ανακοίνωσε λίγο πριν από το lockdown ότι δέχεται παραγγελίες σε βιβλία, δραστηριότητες και παιχνίδια με τους εξής τρόπους: «Γράψτε μας μήνυμα στα social media στο Facebook καθώς και στο Instagram. Καλέστε μας στο τηλέφωνο 211 1824881 ή στείλτε μας email στο mauriciobookstore@gmail.com». Ποιος ο λόγος να μην το κάνουμε; Παγκρατιώτες και μη, τον αγαπάμε πολύ αυτόν τον Γάτο.

Το παιχνίδι και η γνώση δεν σταματούν ποτέ! Νιάου!

 Εύμαρος

Το χαριτωμένο αυτό βιβλιοπωλείο στον Ταύρο φιλοξενεί βιβλία των ομώνυμων εκδόσεων, τα οποία έρχονται στην πόρτα σας δωρεάν. Μεγάλη ποικιλία σε είδη, αναγνωρισμένοι συγγραφείς, έξυπνες επιλογές και για τα παιδιά θα σας κάνουν να αγαπήσετε τον Εύμαρο και να τον επιλέγετε και εκτός…καραντίνας. Την παραγγελία σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε με τους εξής τρόπους: evmarosart@gmail.com, fb page Εκδόσεις Εύμαρος – Evmaroslibro ή τηλεφωνικά στο 210 97 08 811  και στο 6984 91 16 22. Μάλιστα, στην διάρκεια της προηγούμεης καραντίνας, 42 από τους συγγραφείς των εκδόσεων ένωσαν τις πένες τους και έγραψαν από ένα διήγημα ο καθένας, αφορμώμενοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία του εγκλεισμού. Όλα μαζί, δημιούργησαν μια συλλογή διηγημάτων που έχει συζητηθεί ήδη πολύ και συνεχίζει.

Η συλλογή αυτή ήταν μια ιδέα του δραστήριου εκδότη Πέτρου Κακολύρη.

Booktalks

Αυτό το καφέ-βιβλιοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο είναι ένα στολίδι για τα νότια προάστια. Αυτή την περίοδο μπορεί να παραμείνει κλειστό, αλλά μας προσφέρει τη δυνατότητα να παραγγέλνουμε στο Inbox της σελίδας του στο Facebook , στο mail του (info@booktalks.gr) και στο τηλέφωνο 210 9802520 (10π.μ. με 2μ.μ. κάθε μέρα). Όπως υπόσχεται η ιδιοκτήτριά του και συγγραφέας Κατερίνα Μαλακατέ, «τα βιβλία σας θα έρθουν γρήγορα (με elta courier), στις καλύτερες τιμές (δοκιμάστε μας) και με δωρεάν μεταφορικά».

Bibliotheque

Ό, τι πιο όμορφο στην πλατεία Εξαρχείων είναι το βιβλιοπωλείο που άνοιξε πριν μερικά χρόνια ο Βάσος Γεώργας. Γνωστή για τις εκδηλώσεις και τις παρουσιάσεις της η «Βιβλιοθήκη Bibliotheque» των Εξαρχείων θα σας φέρει αυθημερόν στο σπίτι σας (στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα) την παραγγελία σας, αρκεί να επικοινωνήσετε στο 210-8223067 ή να επισκεφτείτε το bibliotheque.shop. Εκτός από βιβλία των δικών της εκδόσεων, θα βρείτε κι άλλα, πολύ ενδιαφέροντα και μερικά δυσεύρετα, ενώ διατίθενται και κάποια είδη δώρων, όπως πάνινες τσάντες και διακοσμητικά.

Άλλη χάρη έχει η βιτρίνα, αλλά και ηλεκτρονικά την κάνουμε την δουλειά μας προς το παρόν.

Ο Μωβ Σκίουρος

Ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα βιβλιοπωλεία της χώρας βρίσκεται στην πλατεία Καρύτση. Αυτή την περίοδο δέχεται παραγγελίες τηλεφωνικώς (6974508022) ή μέσα από μηνύματα, στο Instagram, στη σελίδα του στο Facebook, αλλά και στο mail movskiouros_books@hotmail.gr. Ανακαλύψτε στον Μωβ Σκίουρο βιβλία που μπορεί και να μην βρίσκατε εύκολα αλλού!

Πλειάδες

«Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το φυσικό βιβλιοπωλείο και ούτε θα ήταν επιθυμητό κάτι τέτοιο», πιστεύει η Αλεξάνδρα Μπίζη, ο άνθρωπος πίσω από αυτό το κουκλίστικο βιβλιοπωλείο.  Μέσω  ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας (210-7249604), καθώς και μέσω της σελίδας του στο Facebook (Βιβλιοπωλείο Πλειάδες) μπορούμε να κάνουμε τις παραγγελίες μας.

Ακυβέρνητες Πολιτείες

Αυτή η εκδοτική προσπάθεια με έδρα την Θεσσαλονίκη  έγινε περισσότερο γνωστή από την viral φωτογραφία της βιτρίνας που ανέβασε, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής: μια βιτρίνα με βιβλία που αναλύουν τον φασισμό με στόχο την καταπολέμησή του. Αυτή την περίοδο  μπορούμε να κάνουμε παραγγελίες καθημερινά 09.00-15.00 στο τηλέφωνο 2310273207, στο mail edw@bibliopoleio.org και στο messenger της σελίδας τους στο facebook.

«Τον φασισμό κατάλαβέ τον».

Book and Art

«Είμαστε ένα βιβλιοπωλείο στην άκρη του Αιγαίου. Είμαστε ο Γιώργος και η Βάλια και έχουμε φτιάξει ένα κατάστημα για να μπορείς να βρεις ό,τι ονειρεύεσαι σε βιβλία και παιχνίδια»: κάπως έτσι  συστήνονται οι ιδιοκτήτες αυτού του μικρού, αλλά ξεχωριστού βιβλιοπωλείου στη Μυτιλήνη που διαθέτει, εκτός από αυθεντικά οικεία ατμόσφαιρα, επιλεγμένα βιβλία για μικρούς και μεγάλους και ποιοτικά παιχνίδια. Παραγγελίες μέσω του e-shop του και τηλεφωνικά (www.bookandart.gr, τηλ. 2251037961, 6955480816).

Επί Λέξει

Και το πάντα ανήσυχο και ενημερωμένο «Επί λέξει»  γνωστή στον χώρο από τις εκδόσεις Εστία, θα εξυπηρετεί αυτές τις μέρες, αν επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 2103388054, 6932394488 και 698982297, στη σελίδα του βιβλιοπωλείου στο facebook και στο e-mail: epilexibookstore@outlook.com. Εδώ μπορείτε να πετύχετε πολύ καλές τιμές σε επιλεγμένους τίτλους, που δύσκολα θα βρείτε αλλού.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024