Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρεπτέα προκαταβολή : Με διαδικασίες εξπρές η καταβολή των χρημάτων

Επιστρεπτέα προκαταβολή : Με διαδικασίες εξπρές η καταβολή των χρημάτων

Η επιστρεπτέα προκαταβολή πρόκειται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Με διαδικασίες εξπρές θα καταβάλλονται οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο4 και Νο5.

Με βάση το σχεδιασμό του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυκαλάκη το 1,2 δισ. ευρώ που προβλέπεται να καταβληθεί στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολης Νο4 θα δοθεί στους δικαιούχους άμεσα και μέχρι και το τέλος του μήνα.

Κατά το ίδιο τρόπο θα γίνουν και οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή Νο5 προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί έως τις γιορτές.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση στοχεύει στην άμεση οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες τους το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να λαμβάνονται έως τον Απρίλιο με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως σήμερα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που θα υποδειχθεί τις αιτήσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών για τα κρατικά δάνεια άνω του 1 δις ευρώ, που θα δοθούν μεσώ της επιστρεπτέας προκαταβολής 4.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι ο στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των εκταμιεύσεων να πραγματοποιηθεί μέχρι τος 30 Νοεμβρίου. Υπολογίζεται δε ότι οι δικαιούχοι θα φτάσουν τους 150.000.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 4 θα αφορά πληττόμενους βάσει στοιχείων τζίρου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ( με βάση ενεργό ΚΑΔ στις 5/11/2020). Πρέπει να μην μπήκαν σε αδράνεια ή σε πτώχευση.

Για πρώτη φορά δικαιούνται επιστρεπτέα προκαταβολή και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενο και ταμειακή μηχανή. Τους χορηγούνται 1.000 ευρώ ενώ 2.000 ευρώ και άνω θα λάβουν όσοι έκλεισαν με κρατική εντολή.

Προϋπόθεση που τίθεται για τα τουλάχιστον να έχει καταγραφεί φέτος τζίρος 300 ευρώ τουλάχιστον. Για τους πληττόμενους απαιτείται και πτώση τζίρου 20%, με βάση τα στοιχεία που θα δηλώσουν πριν κάνουν την αίτηση στο aade.gr/mybusinesssupport.

Το 50% δεν επιστρέφεται στο δημόσιο, με τον όρο όμως της διατήρησης ίδιου αριθμού εργαζομένων στις επιχειρήσεις με προσωπικό , έως τον Μάρτιο του 2021. Το υπόλοιπο 50% προβλέπεται να επιστραφεί σε 40 δόσεις από 2022 έως 2025, με άτοκη περίοδο χάριτος έως Δεκέμβριο του 2021 και ετήσιο επιτόκιο 7,4% από το 2022.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024