
Ο Νταμπίζας μιλά για την ανεπανάληπτη ντρίμπλα του Μπέργκαμπ ύστερα από 18 χρόνια
Δεν είναι εύκολο να είσαι εκείνος τον οποίον «άδειασε» ο Ντένις Μπέργκαμπ και να γίνεσαι viral σε καθημερινή βάση
Την περίοδο που ο Νίκος Νταμπίζας αγωνιζόταν στην Αγγλία, είχε την ατυχία να πρωταγωνιστήσει σε μια φάση που έμελλε να εξελιχτεί σε διαχρονική στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Στις 2 Μαρτίου 2002, σε ένα παιχνίδι Άρσεναλ – Νιουκάσλ, ο Ντένις Μπέργκαμ ντρίμπλαρε τον «Ντάμπι» με ένα στυλ που ακόμα και σήμερα θεωρείται χάιλαϊτ.
Ο ολλανδός επιθετικός πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι από μία κάθετη πάσα του Πιρές και με μία έμπνευση της στιγμής και με περιστροφή του σώματός του κατά 180 μοίρες άδειασε τον Νταμπίζα, βγήκε τετ-α-τετ και σκόραρε.
Έκτοτε εκείνη η ντρίμπλα έγινε viral και σχολιάζεται καθημερινά στα social media.
Δεκαοκτώ χρόνια μετά ο Νίκος Νταμπίζας υποστηρίζει ότι δεν αισθάνεται άβολα όταν βλέπει τη φάση στο διαδίκτυο.
Σε συνέντευξή του στην ολλανδική ιστοσελίδα elfvoetbal.nl, ο Νταμπίζας περιέγραψε την αρχική του αντίδραση αλλά και το μετά:
«Τώρα το βλέπω διαφορετικά από τότε. Στην αρχή με είχαν κυριέψει άλλα συναισθήματα. Όταν είσαι αμυντικός, ένα γκολ σε ενοχλεί. Αλλά σταδιακά εκείνα τα συναισθήματα υποχώρησαν. Νομίζω ότι μου πήρε μερικές μέρες για να αποδεχτώ τι συνέβη και να δω το γκολ από τη σωστή σκοπιά. Με τα μάτια του θαυμαστή. Μόνο αυτός είναι ο σωστός τρόπος για το δεις, έτσι πιστεύω».
Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού εξήγησε πώς η ντρίμπλα του Μπέργκαμπ έφθασε μέχρι την οικογένειά του:
«Ο μικρός γιος μου προσπάθησε να μου κάνει πλάκα: μπαμπά, ο Μπέργκαμπ σε έφαγε. Αλλά δεν έπιασε. Τώρα δε νιώθω άβολα βλέποντας τις φωτογραφίες. Αισθάνομαι σεβασμό. Κάποιοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι. Δεν είναι έτσι. Ο Μπέργκαμπ ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ευφυέστατος. Μπορώ μόνο να τον θαυμάζω».
Η ντρίμπλα του Μπέργκαμπ στον Νταμπίζα αποτυπώνεται στο 1:50 του βίντεο:
- Πού βρίσκονται οι καταδικασμένοι της 17Ν σήμερα;
- Πόλεμος, φόβος και ελίτ σε αναβρασμό: Οι υπόγειες ρωγμές του καθεστώτος Πούτιν
- Αυξάνονται οι φωνές στη Fed για αύξηση επιτοκίων
- Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]
- Οι Ορέσνικ «δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας», λένε Ουκρανοί εμπειρογνώμονες – Τι τους τρομάζει
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ


