Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Σε στενό κλοιό το Πολυτεχνείο - Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί στην Αττική

Lockdown : Σε στενό κλοιό το Πολυτεχνείο – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί στην Αττική

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ σε σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις.

Σε 92 προσαγωγές προχώρησε την Παρασκευή η αστυνομία σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη, στο πλαίσιο αποτροπής συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, περίπου 50 άτομα είχαν εισέλθει στον χώρο του Πολυτεχνείου, με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό τον χώρο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Ως αποτέλεσμα, οι άντρες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο στο ίδρυμα, χρησιμοποιώντας εργαλεία για να σπάσουν τις αλυσίδες, και προέβησαν σε συλλήψεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για σειρά αδικημάτων, και επιβλήθηκαν σε όλους πρόστιμα των 300 ευρώ για Covid-19.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των 66 που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση (δεν δέχτηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα).

Για τους 25 που συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη δικογραφία σχηματίστηκε αντίστοιχα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων (έκαψαν σημαία), φθορά ξένης περιουσίας (σύμφωνα με την αστυνομία προξένησαν φθορές στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, κάτι που αμφισβητούν φοιτητικοί σύλλογοι) και ψευδή κατάθεση καθώς δεν δέχτηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

«Είναι πράξη δικαιοσύνης»

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ανακοινώνει την απαγόρευση της πορείας της 17ης Νοεμβρίου.

«Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων έως τις 18 Νοεμβρίου

»Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές.

»Δυστυχώς, οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια. Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού» ανέφερε.

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί στην Αττική

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ σε σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις.

Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κοροναϊό.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024