Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λινού : Έτσι έμαθα για την πρόταση Τσίπρα - Τώρα «καιγόμαστε» με τον κοροναϊό, είναι πολλά περισσότερα τα κρούσματα

Λινού : Έτσι έμαθα για την πρόταση Τσίπρα – Τώρα «καιγόμαστε» με τον κοροναϊό, είναι πολλά περισσότερα τα κρούσματα

«Η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει νόημα. Τώρα έχουμε άλλα πράγματα για τα οποία εγώ πραγματικά καίγομαι, τι θα γίνει με τον κορονοϊό, πως θα εφαρμόσουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα στη χώρα και πως θα προστατευτούμε όλοι», τόνισε η κ. Λινού.

Την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση με τον κοροναϊό, εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σημειώνοντας πως όσα βλέπουμε είναι «η κορυφή του παγόβουνου». Ταυτόχρονα εξήγησε πώς έμαθε για την πρόταση Τσίπρα να διοριστεί ως υπουργός Υγείας γενικής αποδοχής.

Όπως είπε είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες πριν εκείνος ανέβει στο βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού δέχτηκε τηλεφώνημα από συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ : «Με ρώτησαν αν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα ότι όχι δεν με πειράζει».

«Καιγόμαστε με τον κοροναϊό»

Στην ερώτηση αν θα δεχόταν κι εκείνη να γίνει υπουργός Υγείας, η Αθηνά Λινού δεν το απέκλεισε, προσθέτοντας πως πως αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Σημείωσε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή καιγόμαστε με τον κοροναϊό.

»»Η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει νόημα. Τώρα έχουμε άλλα πράγματα για τα οποία εγώ πραγματικά καίγομαι, τι θα γίνει με τον κορονοϊό, πως θα εφαρμόσουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα στη χώρα και πως θα προστατευτούμε όλοι».

Υπογράμμισε δε ότι «σημασία έχει να μπορώ να βοηθήσω, να εφαρμόσω αυτό που κάνω όλη μου τη ζωή και τώρα εκεί είμαι χρήσιμη».

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με την τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια ως υπουργού Υγείας η κ. Λινού αποκάλυψε πως ο κ. Κικίλιας «πρέπει να ήταν φοιτητής μου» καθώς είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής τη Αθήνας. «Οπότε δεν έχω κάποιο λόγο να διαφωνήσω» σημείωσε.

Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου

Σε ό,τι αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού, η Αθηνά Λινού εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχη. «Οι αριθμοί είναι μεγάλοι.

Είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι πολλά περισσότερα τα κρούσματα», σημείωσε προσθέτοντας ότι αυτό που εννοούν οι επιστήμονες για το lockdown είναι «μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις απαραίτητες καταστάσεις, φάρμακα και σούπερ μάρκετ.  Αν μπορώ, μάλιστα, χρησιμοποιώ υπηρεσία ντελίβερι για το σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι χρειάζεται να ληφθούν «πιο αποδοτικά μέτρα, δε θα πω πιο αυστηρά γιατί δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτό τον όρο», ενώ σημείωσε ότι «δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, πρέπει να τα κάνεις εύκολα στην εφαρμογή τους. Κι εκεί νομίζω υστερούμε».

Είπε μάλιστα πως είναι όπως με το τσιγάρο ή την παχυσαρκία, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απαγορεύσεις, αλλά «με το να πείσεις».

Σε ό,τι αφορά στα Δημοτικά σχολεία και αν πρέπει να κλείσουν η καθηγήτρια είπε:

«Δεν ξέρω. Θα ήθελα να δω πρώτα μια τυχαιοποιημένη μελέτη. Να πάρω ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα παιδάκια της χώρας, για να δω αν νοσούν ή όχι. Υπήρξε μια μελέτη στο Science στις 6 του μηνός που μπορεί να αλλάξει πολλά. Είχαν πάρει αίμα από παιδάκια προ κοροναϊού και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είχαν αντισώματα στους κοροναϊού πολύ πιο συχνά από τους ενήλικες.(…) Με αυτό μπορεί να αναστραφεί το κλίμα και να μη χρειάζεται να κλείσουμε τα σχολεία».

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, που έχει μπει σε lockdown πριν από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα κρούσματα δεν μειώνονται, η Αθηνά Λινού τόνισε πως «Οταν μιλάμε για εκθετικές αλλαγές σημαίνει ότι μπορεί να δούμε τα κρούσματα να πέσουν ραγδαία και να τα καταφέρουμε σε δυο εβδομάδες. Στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, είχαμε πιστέψει ότι δεν έχουμε κρούσματα επειδή δεν κάναμε τεστ. Πιθανώς να είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα και να είναι δύσκολο να πέσουν.»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024