Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα μικρό θαύμα γεννήθηκε στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Ένα μικρό θαύμα γεννήθηκε στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Ύστερα από μια δύσκολη γέννα, με τη συνδρομή των Γιατρών του Κόσμου, το κοριτσάκι υγιέστατο, βάρους 3.100 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα του.

Μία αχτίδα ελπίδας έλαμψε μέσα από τις λάσπες του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, καθώς ένα κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο την Πέμπτη στην προσωρινή δομή υποδοχής.

Και μπορεί αυτό να είναι το πρώτο μωράκι που γεννιέται στον νέο καταυλισμό, αλλά ελπίζουμε – αν και δυστυχώς θα διαψευστούμε – ότι θα είναι και το τελευταίο που θα γεννηθεί σε αντίσκηνο στην Ελλάδα.

Δεν θα σταθούμε όμως στην αγανάκτηση που γεννάει το γεγονός ότι κάποια μωρά γεννιούνται λιγότερο τυχερά από άλλα. Δεν είναι της παρούσης.

Σε έναν τόπο όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βιώσει τον ξεριζωμό της προσφυγιάς, το τρομακτικό θαλάσσιο ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο, τον ρατσισμό, τον φόβο για τη ζωή τους, το έρεβος και την πύρινη κόλαση της Μόριας και τώρα τη νέα φυλακή του Καρά Τεπέ, είναι απαραίτητο να ακουστεί ένα διαφορετικό κλάμα από τα υπόλοιπα: αυτό της νέας ζωής.

Πρόκειται για μια «ανάσα» στα δεκάδες δυσάρεστα νέα που καταφτάνουν κάθε μέρα – ειδικά από τη Λέσβο. Και μπορεί σε κάποιους να δημιουργεί ένα αίσθημα ελπίδας, όμως το μόνο που καλείται να αισθανθεί όποιος βλέπει αυτό το μικρό προσωπάκι μέσα από τις κουβέρτες είναι το αίσθημα της ευθύνης για τον σχεδιασμό ενός καλύτερου μέλλοντος για αυτό το παιδί και για τους υπόλοιπους πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό και ήρθαν στην Ευρώπη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Μία δύσκολη γέννα

Η ιστοσελίδα «Στο Νησί» μίλησε με τους δύο γιατρούς που συνεισέφεραν για να έρθει στον κόσμο το παιδί, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια δύσκολη γέννα.

Ο παθολόγος του ΕΟΔΥ Νάσος Γαλής αναφέρει ότι η μητέρα του είχε την απαραίτητη διαστολή και έπρεπε να γεννήσει άμεσα.

Στο πλευρό της μάνας από το Αφγανιστάν ήρθε η πολύπειρη γυναικολόγος – μαιευτήρας των Γιατρών του Κόσμου, Ερμίνια Δαλακλή.

«Η διαστολή της ήταν τέλεια, καλέσαμε το ΕΚΑΒ, αλλά έπρεπε να γεννήσει εκείνη την ώρα και είχα διαπιστώσει ότι υπήρχαν πολλές περιτυλίξεις του ομφάλιου λώρου. Αλλά εντάξει, έχω ξεγεννήσει και κάμποσα παιδιά», λέει η γιατρός.

Το κοριτσάκι υγιέστατο, βάρους 3.100 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα του.

Μια ξεχωριστή μέρα

«Μια ξεχωριστή μέρα είναι σήμερα, γιατί το παιδικό κλάμα που ακούστηκε έκανε τις καρδιές μας να χτυπήσουν πιο δυνατά! Το πρώτο μωρό γεννήθηκε στη νέα προσωρινή δομή υποδοχής στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) της Λέσβου. Εκεί που βρέθηκαν άνθρωποι αναζητώντας την ελπίδα για ασφαλή ζωή, η ομάδα μας βοήθησε να έρθει στον κόσμο με ασφάλεια ένα μωράκι. Και όλοι μας, θα φροντίσουμε για το μέλλον του. Γιατί το μέλλον ανήκει στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά. Όλου του κόσμου!» ανέφεραν οι Γιατροί του Κόσμου.

Μια ξεχωριστή μέρα είναι σήμερα, γιατί το παιδικό κλάμα που ακούστηκε έκανε τις καρδιές μας να χτυπήσουν πιο δυνατά! ❤️ …

Posted by Médecins du Monde Greece – Γιατροί του Κόσμου on Thursday, 12 November 2020

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024