Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τρόμο προκαλούν οι θάνατοι στη Γαλλία

Κοροναϊός : Τρόμο προκαλούν οι θάνατοι στη Γαλλία

Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον κοροναϊό, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον κορονοϊό, και κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον αυστηρά μέτρα.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε πως ο δείκτης R της αναπαραγωγής των μολύνσεων είναι πλέον κάτω του 1.

«Η πίεση στο νοσοκομειακό μας σύστημα έχει αυξηθεί κολοσσιαία», είπε ο Καστέξ, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 στη χώρα είναι σήμερα υψηλότερος από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση του lockdown για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις ερχόμενες μέρες.

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ίσως υπάρξει αποκλιμάκωση των απαγορεύσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ανέφερε

«Θα ήταν ανεύθυνο να χαλαρώσουμε τώρα το lockdown». «Τα κέρδη (που βλέπουμε) είναι εύθραυστα.»

Παράλληλα σημείωσε πως αν διατηρηθεί η επιβράδυνση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων, η χώρα θα ξεπεράσει την κορυφή του δεύτερου κύματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα αν η εξάπλωση των λοιμώξεων επιταχυνθεί και πάλι.

Τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία εξαιτίας της νόσου. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 35.879 κρούσματα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1,86 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τη Ρωσία και κάνοντας τη Γαλλία την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024