Lockdown – ΠΙΣ : Έκκληση για αιμοδοσία
Πώς μπορείτε να πάτε να δώσετε αίμα με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα στη μετακίνησή σας. Τεράστιες οι ανάγκες για αίμα.
Μεγάλη ανάγκη για αίμα υπάρχει αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία διότι ο περισσότερος κόσμος που συνήθιζε να δίνει τακτικά, βρίσκεται σε καραντίνα και έχει άλλες καταστάσεις να αντιμετωπίσει.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να μην αμελούν την σπουδαία αυτή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Ο πολίτης επικοινωνεί με το τμήμα Αιμοδοσίας ενός νοσοκομείου και κλείνει συγκεκριμένο ραντεβού (ημέρα και ώρα) ώστε να γίνει η αιμοδοσία χωρίς να συγχρωτιστεί με πολλούς άλλους και χωρίς αναμονή.
Όταν έρθει εκείνη η ημέρα, στέλνει ένα SMS στο 13033 που θα έχει ως εξής:
4 /ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Επίσης ως είθισται, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ενώ για την είσοδο σε νοσοκομείο πρέπει να φέρει και ιατρική (όχι πάνινη) μάσκα.
Η διαδικασία δεν είναι ως εκ τούτου περίπλοκη και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την συνέχιση της προσφοράς αίματος από τακτικούς ή περιστασιακούς αιμοδότες.
Ειδικά δε αυτήν την περίοδο, που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη.
- Το μέλλον είναι εδώ – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει σήμερα το νέο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χάρι Κέιν, ο… τυφώνας: Πέρασε Πελέ, κυνηγά Μέσι-Εμπαπέ και μπήκε στο πάνθεον της Ιστορίας (pics, vids)
- Βίκυ Καγιά: Πώς κινήθηκε για το δημοσίευμα που την ήθελε να χωρίζει με τον Ηλία Κρασσά
- Φλόριντα: Ανατριχιαστική μαρτυρία για την 31χρονη που κατασπαράχθηκε από αλιγάτορα σε ποτάμι
- Βενεζουέλα: Άνδρας βρέθηκε ζωντανός 7 ημέρες μετά τους σεισμούς – Πασχίζουν να τον ανασύρουν από τα συντρίμμια
- Ποιοι και πόσα χρωστάνε στην Εφορία – Γιατί δεν προχωρούν οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
- Ποια ηλικιακή κατηγορία κινδυνεύει περισσότερο από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
- Το «πείραμα» του Γκρατς – Ο θρίαμβος μιας κομμουνίστριας δημάρχου στην Αυστρία, στη «φωλιά» της Ακροδεξιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442