
Κακοκαιρία Κρήτη : Υποσχέσεις για άμεση ανακούφιση των πληγέντων από την κυβέρνηση
Σε σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης, που συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δημοτικές Αρχές των δήμων Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μινώα Πεδιάδας έγινε αποτίμηση της κατάστασης
Με στόχο την άμεση χορήγηση αποζημιώσεων και τη γρήγορη αποκατάσταση υποδομών, κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, βρίσκεται στην Κρήτη και πραγματοποιηθεί αυτοψίες στις πληγείσες από τη χθεσινή κακοκαιρία περιοχές.
Σε σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης, που συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και οι δημοτικές Αρχές των δήμων Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου και Μινώα Πεδιάδας έγινε αποτίμηση της κατάστασης και συμφωνήθηκε η ανάγκη για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.
«Κινούμαστε γρήγορα, σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους, ώστε και οι πολίτες να αποζημιωθούν άμεσα και οι δημόσιες υποδομές να αποκατασταθούν, αλλά και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε κάποια πράγματα να μην επαναληφθούν», δήλωσε ο κ. Λιβάνιος, κατά την αυτοψία του κλιμακίου στα Μάλια, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στον δήμο Μυλοποτάμου.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο, που αυτή την ώρα συνεχίζει την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, αποτελείται, επίσης, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και συνοδεύεται από τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.
- Πέθανε ο ιδρυτής του CNN, Τεντ Τέρνερ
- Επεισοδιακή καταδίωξη 49χρονου στου Ρέντη – Τράκαρε με περιπολικό και προσέκρουσε σε κάγκελα πριν συλληφθεί
- ΠΑΟΚ: Αυτή είναι η ποινή της ΔΕΑΒ για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «ταξίδεψαν» με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Βίντεο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που έκανε απάτες με κέρδη 3 εκατ. ευρώ
- Επισφραγίζει τη διαχωριστική γραμμή με Μητσοτάκη ο Καραμανλής – Με έτοιμο μηχανισμό για νέο κόμμα ο Σαμαράς
