Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Νικολάου: Αυτή είναι η αλήθεια για την προμήθεια 1 εκατ. μασκών για τις φυλακές

Σοφία Νικολάου: Αυτή είναι η αλήθεια για την προμήθεια 1 εκατ. μασκών για τις φυλακές

Βασικό κριτήριο επιλογής της εν λόγω εταιρείας ήταν ότι κατέθεσε τη χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τις υπόλοιπες οικονομικές προσφορές. Το κόστος της κάθε μάσκας με την σύμβαση που υπεγράφη είναι κάτω από 14 λεπτά του ευρώ όταν κατατέθηκαν προτάσεις με 35 λεπτά του ευρώ ανά μάσκα.

Απαντήσεις σε όσους έκαναν λόγο για «περίεργες» αναθέσεις για προμήθεια υγειονομικού υλικού από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, έδωσε η Σοφία Νικολάου.

Με ανάρτησή της στο facebook η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, δίνει στοιχεία για την προμήθεια 1 εκατ. μασκών και αντισηπτικών που θα μοιραστούν στα Καταστήματα Κράτησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σε αυτούς που στήνουν παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία βρίθουν αναληθειών, είναι χολερικά κι εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες, σχετικά με την προμήθεια υγειονομικού υλικού για τα 34 Καταστήματα Κράτησης, απαντώ τα εξής:

·        Η Γενική Γραμματεία προχώρησε στην υπογραφή συμβάσεων για την προμήθεια 1 εκατομμυρίου μασκών και 35.000 τεμαχίων αντισηπτικών των 1.000 ml με συγκεκριμένη εταιρεία. Το ύψος της σύμβασης ήταν 291 χιλιάδες ευρώ.

·        Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει το νόμιμο δικαίωμα λιανικής εμπορίας προστατευτικών μασκών και αντισηπτικών με βάση τον Κ.Α.Δ. 47788400 «Λιανικό Υλικών Καθαρισμού». Μάλιστα είχε τον συγκεκριμένο ΚΑΔ από την ίδρυσή της, δεν δημιουργήθηκε τώρα.

·        Είναι εταιρεία η οποία διαθέτει κατάστημα ως franchising μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Δεν πρόκειται δηλαδή για… μανάβικο, όπως σκοπίμως αναφέρεται.

·        Βασικό κριτήριο επιλογής της εν λόγω εταιρείας ήταν ότι κατέθεσε τη χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τις υπόλοιπες οικονομικές προσφορές. Το κόστος της κάθε μάσκας με την σύμβαση που υπεγράφη είναι κάτω από 14 λεπτά του ευρώ όταν κατατέθηκαν προτάσεις με 35 λεπτά του ευρώ ανά μάσκα.

·        Μια από τις προϋποθέσεις της σύμβασης ήταν η γρήγορη παράδοση της προμήθειας προκειμένου να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν με το δεύτερο κύμα πανδημίας κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεσμεύτηκε και τήρησε απαρέγκλιτα τα χρονοδιαγράμματα και από το 1 εκατ. μάσκες στάλθηκαν 160 χιλιάδες στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.

·        Ολη η διαδικασία, (φάκελος, προσφορές, επιλογή αναδόχου), έγινε από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών προκειμένου να είναι απολύτως νόμιμη και διάφανη.

·        Η εταιρεία που ανέλαβε την προμήθεια ελέγχθηκε και είναι πλήρως ενήμερη ως προς τις υποχρεώσεις της, τόσο στην εφορία όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα δε πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προσκομίστηκαν κατά το στάδιο της ανάθεσης.

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν ήταν απολύτως νόμιμες και διαφανείς καθώς επελέγη μια εταιρεία η οποία κατέθεσε την χαμηλότερη προσφορά και παρέδωσε ταχύτατα το υγειονομικό υλικό.

Δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για κακοδιαχείριση είναι παντελώς κακόβουλα και ανυπόστατα και δεν μας αγγίζουν.

Αυτοί που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα καλύτερα να κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη.

Εγώ θα επιμείνω στο τρίπτυχο Διαφάνεια – Φερεγγυότητα – Αποτελεσματικότητα με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικά την κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα με την πανδημία και την ανάγκη να προστατέψουμε τους 17.000 εργαζόμενους και κρατούμενους στα Καταστήματα Κράτησης.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024